«Для нього жінка в команді – щур на кораблі»: іменита українська спортсменка згадала роботу з легендою Динамо

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
6426
12 голосів
«Для нього жінка в команді – щур на кораблі»: іменита українська спортсменка згадала роботу з легендою Динамо
Тетяна Петлюк з Олександром Фадєєвим. Фото з особистого архіву Петлюк
Легендарна українська легкоатлетка Тетяна Петлюк пригадала, як проходила збори разом із російськими Хімками та Кубанню Павла Яковенка. Для старомодного коуча було нелегко прийняти жінку в команді.

Відома легкоатлетка Тетяна Петлюк в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua пригадала, як проходила збори разом з футбольними клубами з Росії – Хімками та Кубанню, які очолював Павло Яковенко.

Тренером Петлюк є Олександр Фадєєв, який раніше працював у тренерському штабі Яковенка в ролі фахівця з фізичної підготовки. Аби не розставатися зі своєю спортсменкою, йому доводилося брати Петлюк із собою на футбольні збори.

За словами легкоатлетки, Яковенку непросто було звикнути до цього.

«Для Паші Яковенка жінка в команді – це щур на кораблі! Це було дуже важко, однак під час першого збору він побачив, що я поводжуся чемно й не стрибаю на цих футболістів, як зазвичай це роблять жінки. Я приїхала тренуватися».

Петлюк поділилася, наскільки жорсткою була дисципліна в командах.

«Помічник Яковенка ввечері навідувався у номери. Якщо він постукав у двері й нікого немає, то можна було навіть зі зборів вилетіти. Запізнення на тренування на одну хвилину – 100 доларів штраф. Якщо на гру – 500 доларів. Навіть на зборах».

Вона згадала, як після першого ж дня Яковенко ледь не вигнав її разом з тренером з турецького збору.

«Приходить мій тренер зелений та каже: «Таню, треба збиратися в другий готель». Питаю: «В сенсі? Я не хочу». А він: «Пал Санич сказав, що або ми переїжджаємо в інший готель, або він мене звільнить». Я вже як могла стояла на своєму і все ж вмовила тренера ще раз поговорити з Яковенком».

Петлюк все ж вдалося порозумітися з іменитим наставником.

«На наступний ранок ми перетнулися з Пал Саничем в холі перед сніданком. Я підійшла до нього й сказала: «Я вас не підведу. Я приїхала сюди тренуватися». Це були єдині мої слова, і він усе зрозумів», – сказала Петлюк.

  • Нагадаємо, що Яковенко є живою легендою київського Динамо. У часи ігрової кар’єри він на позиції хавбека захищав кольори команди з 1982 по 1992 рр. (206 матчів, 14 голів);
  • Хімки в ролі головного тренера він очолював з 2004 по 2005 рр., а Кубань з 2006 по 2007 рр.