«Не було що поїсти. Продала своє авто»: легендарна українська спортсменка розповіла про важкі часи скрути

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3748
8 голосів
«Не було що поїсти. Продала своє авто»: легендарна українська спортсменка розповіла про важкі часи скрути
Тетяна Петлюк лідируєу забігу. Фото: dirtpix.eu
Прославлена українська легкоатлетка Тетяна Петлюк пригадала, наскільки важким було її матеріальне становище після дискваліфікації у 2013-2015 рр.

Відома легкоатлетка Тетяна Петлюк в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua розповіла, наскільки скрутним було її фінансове положення після дискваліфікації у 2013-2015 рр.

Спортсменці через нестачу грошей навіть на їжу довелося продати власне авто.

«На той час я не виступала на високому рівні, а фірма чоловіка, на якій він працював, просто закрилася. Тоді ми були в ямі. В нас народився син і не було що поїсти. Продала своє авто, на яке заробила в часи спортивної кар’єри. Mitsubishi Pajero Sport поїхала до Чернігова за 15 тисяч доларів».

Однак завдяки плідній праці зі спортивним лікарем Сергієм Дереповським Петлюк досить швидко повернула собі високі позиції.

«Дереповський сказав: «Треба тренуватися, відновлюватися, вперед!». В підсумку у 2019 році я виконала норматив на чемпіонат Європи у Глазго, де була самою дорослою учасницею у віці 37 років та 7 днів».

Оплачувати послуги реабілітолога вона також не могла, тому вони на двох придумали бартер.

«Чесно кажучи, в мене тоді навіть не було грошей на процедури. Дереповський це зрозумів. Ми придумали бартер. Я допомагала відновлюватися футболістам й тягала їх на тренування, а він мене безплатно відновлював», – сказала Петлюк.

  • Цікаво, що у свої 42 роки Петлюк продовжує підготовку до Олімпіади-2028;
  • Раніше вона посідала дев’яті місця на Іграх 2004 та 2008 років.