Ігри нескорених-2023: Україна завоювала 9 медалей у четвертий змагальний день, Тайра стала срібною призеркою

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
938
0 голосів
Ігри нескорених-2023: Україна завоювала 9 медалей у четвертий змагальний день, Тайра стала срібною призеркою
Назар Вознюк (ліворуч). Фото: Google
Збірна України здобула дев'ять нагород у четвертий змагальний день на Іграх нескорених-2023, які проходять у німецькому Дюссельдорфі. У скарбничці нашої збірної вже 28 медалей.

Довели воду до стану окропу. Не інакше. Українські воїни-атлети в четвертий змагальний день вибороли аж дев’ять медалей і всі в плаванні: по три золоті, срібні та бронзові нагороди.

Військовослужбовець ЗСУ Назар Вознюк завоював одразу три золоті медалі. 

Він був найшвидшим на дистанції 100 метрів вільним стилем у класі ISC серед чоловіків, у 50-метрівці на спині та на дистанції 50 м вільним стилем.

Уперше на Іграх нескорених медаль виборола парамедикиня Юлія Паєвська. Тайра стала срібною призеркою в плаванні на 50 метрів вільним стилем у класі ISD серед жінок.

Також срібло Україні принесли Іван Молдун (у брасі на 50 метрів у класі ISB) та Назар Вознюк, Олександр Пономарьов, Ігор Дерман й Євгеній Кірейонок в естафеті 4х50 метрів вільним стилем.

Бронзові медали дістали: Дмитро Полов'ян на дистанції 50 м на спині в класі ISB та у запливі брасом, а також Олександр Будько у плаванні на 50 метрів вільним стилем у класі ISB.

  • Після чотирьох днів змагань в скарбничці України 28 медалей: 9 золотих, 14 срібних та 5 бронзових.
  • Українська збірна на Іграх нескорених представлена в усіх видах спорту, крім регбі на візках. 
  • Ігри триватимуть до 16 вересня.