«Скоро на мене вбивство Кеннеді повісять»: друг Мілевського жорстко відреагував на звинувачення у договірняках в Білорусі

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
965
9 голосів
«Скоро на мене вбивство Кеннеді повісять»: друг Мілевського жорстко відреагував на звинувачення у договірняках в Білорусі
Артем Мілевський і Сергій Третьяк, колаж: Sport-express.ua
Друг Артема Мілевського Сергій Третьяк ексклюзивно для Sport-express.ua прокоментував чергові звинувачення в організації договірних ігор, на цей раз – у чемпіонаті Білорусі з хокею.

Як не день, то скандал. Мова про друга Артема Мілевського – Сергія Третьяка. Цього разу його звинувачують в організації договірних матчах ХК Вітебськ у 2020 році.

Сайт Sport-express.ua звернувся до Третьяка, щоб дізнатись його точку зору.

«Іноді я володію ексклюзивною інформацією, але не створюю її»

– Сергію, знайшов статтю 2020 року в білоруському виданні, де вас звинувачують у договірних матчах ХК Вітебськ. Що можете сказати з цього приводу?

– Я вперше про це дізнався з білоруських новин. Я ніколи в житті не був у Білорусі й не перетинав їхній кордон. Тому інформація про ці договорняки – безпідставна. Такими темпами скоро на мене вбивство Кеннеді повісять і отруєння Сталіна. Одразу скажу – це не я (сміється, – прим. А.П.).

– А телефоном не могли домовитися?

– Послухайте, такі справи вирішуються на місці. Як телефоном вирішувати справи з Вищою лігою Білорусі з хокею? Це просто неможливо і мені це не цікаво. Я не займаюсь договірняками. 

– Але ви дуже часто з'являєтеся в новинах, пов'язаних із договірняками. У стороннього спостерігача може скластися думка, що диму без вогню не буває.

– Я вже 12 років у букмекерському бізнесі і в нашій конторі часто проставляють матчі з підозрілим характером, де ставляться великі суми. Ми розуміємо, що ця гра нечиста, але людям доводиться платити виграші. І щоб хоч якось перестрахувати себе, ми переставляємо ці матчі у своїх партнерів, тобто, в інших букмекерських конторах.

Сергій Третьяк, колаж: Sport-express.ua

Іноді я володію ексклюзивною інформацією, але не створюю її. Я ніколи не брав участі в договірняках і в жодній країні світу кримінальних справ проти мене не відкрито.

«Ми поставили 100 тисяч гривень і виграли зверху 130 тисяч. Але Міля після гри був пригнічений через виліт Італії, і навіть не радів виграшу»

– Але чому ваше ім'я так часто спливає в новинах про договірні матчі?

– Зараз на мене посипалося дуже багато хейту. Можливо, це через те, що я друг Мілевського. Люди, не знаючи мене, пишуть статті про якісь договірні матчі тощо. Недругів у мене вистачає.

– Зараз триває Євро-2024. Ви – великий любитель ставок. Розкажіть про останню цікаву ставку?

– Ще за три дні до матчу Швейцарія – Італія (2:0) я умовив Артема Мілевського поставити на те, що Швейцарія не програє. На цей результат був високий коефіцієнт – 2.3. Артем уболіває за Італію з дитинства, тому ця ставка далася йому нелегко, але він розумів, що за грою «Скуадра Адзурра» зараз не в найкращому стані, і ризикнув поставити. 

Ми поставили 100 тисяч гривень і виграли зверху 130 тисяч. Але Міля після гри був пригнічений через виліт Італії, і навіть не радів виграшу. Ось така історія.