Суд заарештував тренера збірної Росії: його підозрюють у терористичній діяльності

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
779
1 голос
Суд заарештував тренера збірної Росії: його підозрюють у терористичній діяльності
Алішері Ісматзода. Фото: Google
Щербинський суд міста Москва заарештував старшого тренера молодіжної збірної росії з вільної боротьби Алішері Ісматзоду. Його звинувачують у сприянні тероризму.

Від семи до 15 років позбавлення волі загрожує старшому тренеру молодіжної збірної росії з вільної боротьби Алішері Ісматзоду за вже порушеною справою проти нього у сприянні тероризму. Про це повідомляє російське інформаційне агенство РИА Новости.

Ісматзоду обвинувачують у схилянні, вербуванні або іншому втягненні особи у злочини терористичної спрямованості. За версією слідства, один із родичів тренера воює в Сирії, а влада Таджикистану, історичної батьківщини Ісматзоду, підозрює його в тероризмі. 

За інформацією джерела, Ісматзода переказував кошти особам, які були засуджені за тероризм або підозрюються в таких злочинах. 

Сам підозрюваний вже заявив, що не підтримує стосунків із родичем, який виїхав до Сирії, та іншими людьми, які сповідують радикальний іслам.

  • Алішері Ісматзода  – уродженець Таджикистану. Він працює тренером у Московському середньому спеціальному училищі олімпійського резерву № 1.