«Золото» Мюнхена чи Риму: Магучіх зізналась, яка медаль чемпіонату Європи для неї найцінніша

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
2201
4 голоси
«Золото» Мюнхена чи Риму: Магучіх зізналась, яка медаль чемпіонату Європи для неї найцінніша
Ярослава Магучіх. Фото: Google
Відома українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка у неділю, 9 червня, стала чемпіонкою Європи у стрибках у висоту, розповіла, яка медаль для неї більш цінна – здобута у Мюнхені чи Римі.

Вчора Ярослава Магучіх показала найкращий результат України на Євро за всю історію, стрибнувши на 2.05 метри та виграла першість Європи.

Два роки тому наша співвітчизниця показала результат у 1.95 м та виграла континентальну першість у Мюнхені.

Редактор сайту Sport-express.ua Андрій Піскун взяв участь у стрімі з Магучіх, яка заявила, що не може сказати, яка з цих нагород цінніша та пояснила чому.

«Яке «золото» для мене найцінніше – Мюнхена чи Риму? Я не можу їх порівняти. По-перше, вони обидві золоті, а по-друге – це різні етапи. У Мюнхені я перемогла після чемпіонату світу в Юджині, зараз – перед Олімпіадою в Парижі. 

Тому я їх не можу порівняти, це для мене однакові нагороди. Через всі проблеми і важкі шляхи вони все ж таки золоті‎», – сказала легкоатлетка.

  • Ярослава стала лише третьою стрибункою у висоту, яка здобула більше ніж дві нагороди на чемпіонатах Європи, приєднавшись до Рут Бейтія з Іспанії та Йоланди Балаш з Румунії.
  • Цей Євро-2024 став історичним моментом для України, оскільки вперше було завойовано подвійний подіум у жіночих стрибках у висоту.