Желтякова визнали найкращим спортсменом ЧС з плавання серед юніорів: результати українця на турнірі

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
794
0 голосів
Желтякова визнали найкращим спортсменом ЧС з плавання серед юніорів: результати українця на турнірі
Олександр Желтяков. Фото: Google
За підсумками змагань World Aquatics, світова керівна організація з плавання, визнала українця Олександра Желтякова найкращим спортсменом турніру серед чоловіків.

В ізраїльській Нетаньї завершився юніорський чемпіонат світу-2023 з плавання.

З двома золотими нагородами Україна розділила четверте місце підсумкового медального заліку ЧС-2023 з Данією і Боснією та Герцеговиною. Обидві здобув 17-річний Олександр Желтяков, який тріумфально дебютував на турнірі.

До змагань у Нетаньї Желтяков підходив у статусі нового чемпіона Європи серед юніорів. Цього року в сербському Белграді плавець вперше в кар'єрі виграв змагання цього рівня на спині (100 та 200 метрів).

Сумарний доробок Олександра в Ізраїлі склав три медалі: до перемог українець додав «срібло» 50-метрівки на спині.

За підсумками змагань, світова керівна організація з плавання, визнала українця Олександра Желтякова найкращим спортсменом турніру серед чоловіків.

  • Олександр є дев'ятиразовим призером юніорських чемпіонатів Європи та має у своєму активі два «золота» континентальної першості.
  • Желтяков є володарем трьох національних рекордів України. Йому належать найкращі досягнення на дистанціях 100 та 200 метрів на спині, а також у складі змішаної естафети 4х100 м комплексним стилем.