Лідера збірної України не пустили на Олімпіаду і викинули з рейтингу: все через його вчинок дворічної давнини

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
23330
16 голосів
Лідера збірної України не пустили на Олімпіаду і викинули з рейтингу: все через його вчинок дворічної давнини
Данило Боснюк. Фото: НОК України
23-річний лідер збірної України з бадмінтону та найрейтинговіший її гравець Данило Боснюк пропустить Олімпіаду-2024 через дискваліфікацію за порушення правил пов'язаних зі ставками на матчі.

Лідер збірної України з бадмінтону Данило Боснюк пропустить Ігри-2024 у Парижі через дискваліфікацію за порушення правил пов'язаних зі ставками на матчі, які він здійснив у 2022 році.

На початку квітня він займав 33-те місце в олімпійському рейтингу. Для того, щоб відібратися на форум, Боснюку треба було втриматися у топ-35 перед закриттям рейтингу 30 квітня. Однак за тиждень перед затвердженням списків прізвище українського бадмінтоніста зникло, і ліцензію він не здобув.

Замість нього у Париж поїде німець Фабіан Рот.

Боснюк повідомив Суспільне Спорт, що термін його відсторонення складатиме півтора року.

Крім того, Боснюку заборонено грати всі матчі під егідою Міжнародної федерації бадмінтону. Оскаржити рішення організації шансів він не має.

  • Зазначимо, що збірна України з бадмінтону матиме найменше представництво за останні 20 років на Олімпіаді. На Іграх-2024 нас представлятиме лише Поліна Бугрова;
  • Боснюк на клубному рівні виступає за німецький Мюльгайм. За підсумками виступів у другій Бундеслізі він з командою став чемпіоном та вийшов у вищий дивізіон.