У фінал Екстра-ліги футзалу вийшли Енергія та ХІТ. В Урагану відставка Павленка

Аватар Віталій Дерев'янко Віталій Дерев'янко
1563
25 голосів
У фінал Екстра-ліги футзалу вийшли Енергія та ХІТ. В Урагану відставка Павленка
Максим Павленко, фото: АФУ
На сайті Sport-express.ua – огляд півфінальних матчів плей-оф VBET Екстра-ліги з футзалу 2023/24.

Розв’язка півфінальної серії у Франківську: п’ятий матч серії Екстра-ліги з футзалу між Ураганом і Енергією завершився сенсацією! Львів’яни в фіналі будуть грати з ХІТом, головний тренер Урагану Павленко одразу після програшу подав у відставку!

  • П’ята команда регулярного чемпіонату виграла у першої
  • Ураган пропустив два нокаутуючі голи з інтервалом у 20 секунд
  • Супер-гол легенди Енергії Легендзевича, який провів більше 200 матчів за колектив
  • Екс-гравець дублю Вереса Буньо з Енергії забив двічі в вирішальному матчі серії, і це були голи-красені
  • Капітан Урагану Шотурма забив ціною травми
  • Теряєв відбирав м’яч головою і ногами одночасно — всі викладались на повну

Сайт Sport-express.ua представляє звіт про матчі 1/2 фіналу Екстра-ліги з футзалу 2023/24 років. 

1 червня

Ураган (Івано-Франківськ) – Енергія (Львів) – 2:4 

Голи: Масевич (14), Шотурма (29) – Буньо (7, 35), Зварич (18), Легендзевич (19)

Рахунок у серії – 2:3

7-а хвилина: екс-гравець Урагану Радевич, який захищає кольори Енергії, віддав пас назад на Буньо й останній з метрів 12-ти влучив в самісіньку «дев’ятку» воріт Сіріцького, 0:1. 

14-а хвилина: досить активні вихованці клубної Академії Урагану Британ і Масевич зробили гол-відповідь — Британ зробив заслін, а Масевич забив гол-красень у верхній кут воріт гостей, 1:1.

18-а хвилина: Зварич змістився з флангу в центр, хитнув Моспана і невідпорно пробив в дальній кут, 1:2.

19-а хвилина: лише через 20 секунд після голу Зварича капітан Урагану Шотурма втратив м’яча поблизу карного майданчика суперників і Легендзевич завершив свій забіг біля воріт Урагану голом, 1:3.

29-а хвилина, Фаренюк віддав п’ятою на Шотурму і капітан Урагану ціною травми прошив кіпера Енергії Войтовича ударом з лінії карного майданчика, 2:3.

35-а хвилина: Буньо ударом майже з бокової лінії поряд з власним штрафним майданчиком у дотик, покарав ураганівця Савенка за необачність, 2:4.

Енергія у фіналі!

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Володимир Буньо (Енергія)

Гравець матчу - Буньо. Фото: АФУ

Прийшовши в Енергію в 2019 році з великого футболу, екс-гравець дублю Вереса завжди показував, що, хоч і не має надзвичайних бомбардирських якостей, проте може забити у вирішальні моменти. Одним із таких моментів була сьогоднішня гра — два голи-красені від Володимира стали запорукою сенсаційного виходу Енергії у фінал. 

* * *

Перший фінальний матч серії до трьох перемог відбудеться між чинним чемпіоном київським ХІТом та Енергією 8-го червня, в цю ж дату відбудеться і матч за 3 місце між Ураганом і SkyUp Futsal.

26 травня

Завершився сьогоднішній півфінал Екстра-ліги з футзалу. Енергія знову шокувала Ураган, вигравши 4:3 в гостросюжетному матчі та зрівнявши рахунок в серії. Неймовірна інтрига закрутилася в цій парі – все визначить п’ятий матч. 

  • Тарас Кузь забив свій 181-ий і 182-ий гол за Енергію
  • Гравець Енергії Пелех, раніше грав за Ураган, сьогодні забив франківцям від власних воріт
  • Найкращий бомбардир чемпіонату Фаренюк забив свій перший м’яч в серії.
  • Підтримка трибун вкотре допомогла Енергії зрівняти рахунок в серії з фаворитом
  • Гості могли вже сьогодні вийти у фінал, проте зі Львова повертаються з поразкою

Енергія (Львів) — Ураган (Івано-Франківськ) – 4:3

Голи: Тарас Кузь (3,15), Буньо (8), Пелех (39) — Фаренюк (14), Масевич (24), Мик. Грицина (40)

Рахунок у серії – 2:2

3-а хвилина: Зварич пробив з дальньої дистанції, м’яч відскочив до Кузя і забив найкращий бомбардир в історії Енергії, 1:0!

8-а хвилина: Буньо запресингував капітана Урагану Шотурму, відібрав м’яч і точно поцілив в кут воріт, 2:0. 

14-а хвилина: Швед віддав передачу у центр карного майданчика львів’ян, Радевич не встиг накрити Фаренюка, і найкращий бомбардир чемпіонату зробив рахунок 2:1.

15-а хвилина, Квасній прострілив на Кузя і Тарас забив черговий, 182-й гол, за енергетиків, 3:1!

24-а хвилина, Масевич з середньої дистанції по центру скоротив рахунок у матчі, 3:2.

39-хвилина: Ураган атакував в п’ять польових, енергетик Пелех відібрав м’яча і зі свого карного майданчика закотив четвертий у ворота франківців, 4:2.

40-а хвилина: Микола Грицина скоротив відставання Урагану, але цього було замало, 4:3.

Перемога Енергії, в серії 2:2. Вирішальний матч відбудеться в Івано-Франківську 29 травня.

Найкращий гравець матчу за версією сайту Sport-express.ua: Тарас Кузь (Енергія)

Гравець матчу - Кузь. Фото: сайт Енергії

Найкращий бомбардир в історії Енергії все перевернув у серії. В попередньому матчі здоров’я не дозволило Тарасу зіграти в свою силу і Енергія програла. Сьогоднішні 2 голи лідера львів’ян вирішили підсумок матчу і дозволили господарям продовжити боротьбу. Хто б подумав, що в півфіналі Урагану все дійде аж до п’ятого матчу!?

25 травня

Півфінали Екстра-ліги з футзалу, 3-ті матчі серії: Ураган у «валідольному» поєдинку переграв на виїзді Енергію, клуб з Івано-Франківська вийшов вперед у півфінальному раунді 2:1, ХІТ уже у фіналі — 3:0 в серії зі SkyUp. На сайті Sport-express.ua – огляд третіх півфінальних матчів плей-оф VBET Екстра-ліги з футзалу 2023/24.

  • Ураган виграв завдяки колишньому гравцю Енергії – Михайлу Грицині
  • Гольовий пас автор голу отримав від кіпера Савенка, він першим в плей-офф серії цього року залишив власні ворота «сухими»
  • За 2 хвилини до закінчення основного часу Енергія не забиває пенальті — колишній гравець Урагану Пелех не влучає у ворота!
  • ХІТ вже у фіналі
  • В столичному дербі на поле летіли запальнички від фанатів ХІТа по гравцях SkyUp
  • Судді не зарахували гол ХІТа через те, що Жук нібито забив після закінчення 1-го тайму
  • Смоловик зі SkyUp і забив гол, і привіз у свої
  • ХІТ обіграв SkyUp увосьме в сезоні
  • Дебютанти SkyUp зіграють за бронзу

Енергія (Львів) – Ураган (Івано-Франківськ) – 0:1

Гол: Мих. Грицина (15)

На 38-ій хвилині Пелех (Енергія) не реалізував пенальті

Рахунок у серії – 1:2

Після двох стартових зустрічей в Івано-Франківську рахунок в серії був нічийним — 1:1. Перший матч завершився 3:2 на користь колективу Павленка, у другому матчі перемогу здобула команда Легчанова по пенальті (основний та додатковий час — 2:2, а серія пенальті — 4:3 на користь львів’ян).

Серед бомбардирів серії відзначимо Шотурму, який двічі забив за Ураган, в Енергії — Зварич теж відзначився двома голами в очних матчах. Лідер бомбардирських перегонів чемпіонату Фаренюк з Урагану (28 м’ячів) в серії поки що не забивав.

Президент Енергії Фелишин завзято підтримував команду біля лави запасних, як і в попередньому матчі, який виграли львів’яни. Вважалося, що це буде фартовим знаком!

Серед цікавинок Енергії відмітимо, що представники клубу з початком російської навали допомагали теробороні Львова, зокрема займались патрулюванням у місті, а саме: Володимир Фелишин (президент клубу), Валерій Легчанов (головний тренер клубу), гравці клубу — Тарас Кузь, Андрій Цілик, Назар Войтович, Мар’ян Пелех. Команда Енергія, як бачимо різностороння, їхній коуч Легчанов зазначав раніше: «Головне в команді — набір гравців-однодумців. Гравцям не потрібно зациклюватися на конкретних комбінаціях, а просто робити те, що від них потребують. Бувають різні ситуації, коли для прикладу суперник захищається не так, як ти думав. Головне, щоб люди були з головами і команда уникала паніки. Якщо ти будеш думати про помилку, то її обов’язково допустиш».

15-а хвилина: екс-гравець Енергії Михайло Грицина отримав передачу від кіпера Савенка і з 10 метрів забив точно в кут воріт Войтовича. 0:1! Як і обіцяв Михайло в ексклюзивному коментарі для sport-express.ua, забивши гол – він буде йому тішитись, так і сталось.

За 2 хвилини до закінчення матчу, м’яч влучив в руку Михайлу, суддя призначив пенальті. Пелех, вихованець Енергії, який раніше виступав і за Ураган, пробив повз ворота.

Зварич і Марциняк в Енергії були близькі, щоб зрівняти рахунок, але воротар Урагану Савенко відстояв на нуль. 

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Михайло Грицина (Ураган)

Гравець матчу - Грицина. Фото: НФК Ураган

Найкращий бомбардир чемпіонатів України в сезоні 2015/16 та 2016/17 дещо знизив результативність, проте збільшив працездатність та корисність комaндних дій. Він відкрив рахунок ударом з середньої відстані, використавши свій шанс із холоднокровністю справжнього бомбардира. Саме його єдиний гол став переможним для Урагану.

Ураган вийшов вперед в серії 2:1, наступний матч у Львові 26 травня.

SkyUp Futsal (Київ) – ХІТ (Київ) – 1:3

Голи: Смоловик (3) – Жук (6), Мельник (12), Сірий (40)

На 34-й хвилині вилучений Тищенко (SkyUp Futsal).

Рахунок у серії – 3:0.

Вогняне продовження півфінальної серії Екстра-ліги ХІТ проти SkyUp Futsal – після двох перших домашніх матчів ХІТ був попереду в серії 2-0 (5:2, 4:3). У складі ХІТа в півфінальному протистоянні найвлучніший у цій серії Жук — 3 голи, у SkyUp – Корнєв (2 голи)

У цьому сезоні, з урахуванням ігор на Кубок, це був 8-й матч між колективами, попередні 7 закінчились перемогами чинного чемпіона – ХІТа.

Олександру Альбі, президенту SkyUp Futsal та співвласнику туристичної компанії JoinUp і фірми — авіа-перевізника SkyUp, напередодні 3-го матчу серії виповнилось 38 років, тому команда налаштована була подарувати президенту перемогу, а не краватку. 

Тренери обидвох команд використовують весь талант своїх підопічних для того, щоб отримати якомога більше переваг і в той же час сформувати сильну команду. Командам вдалось запобігти перетворенню на сіру посередність, якою може стати група гравців, яка просто складає свої ігрові якості разом, але не має ігрової синергії. 

3-а хвилина: SkyUp запресингували Чернявського, Тменов віддав на Смоловика, той точно пробив повз Сухова, 0:1

6-а хвилина: обрізка SkyUp в центрі поля, Жук з другої спроби пробив Бакинського, 1:1!

12-а хвилина: Смоловик помилився біля власних воріт, Мельник невідпорно вдарив повз опорну ногу кіпера SkyUp, 1:2.

40-а хвилина: SkyUp отримав третій гол у власні ворота, Сірий без нервів, чітко забив гол, 1:3.

ХІТ вийшов в фінал чемпіонату України з футзалу!

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Євген Сірий (ХІТ)

Гравець матчу - Сірий. Фото: ФК ХІТ

Євген зіграв дуже якісний матч, був справжнім лідером команди, добре грав у відборі, де треба – загострював, віддавав гострі паси. Його гол у попередньому матчі за 3 секунди до кінця гри (з власної половини майданчику!) подарував перемогу ХІТу, а в третьому матчі серії він фіналізував рахунок в серії.

20 травня

Драматичний триллер у Франківську – так би ми назвали другий півфінал Екстра-ліги з футзалу між Ураганом і Енергією: 

  • Сталася сенсація —Ураган вперше в сезоні програє вдома 
  • гості виграли в серії пенальті, в якій брали участь усі три воротарі Енергії 
  • вирішальний сейв наддосвідченого Кардаша, якого багато хто встиг провести на пенсію!
  • досвідчений екс-гравець Урагану Радевич міг стати антигероєм: перший м’яч у ворота Енергії був забитий після помилки лідера,
  • вихованець клубної Академії Урагану, 21-річний Андрій Британ, провів перший свій гол в плей-оф Екстра-ліги, а потім його помилка мало не стала фатальною,
  • брат за брата: Микола Грицина зрівняв рахунок за 2,7 секунди до закінчення основного часу після того, як його брат Михайло не забив дабл-пенальті!
  • Чорний день для Михайла Грицини: він не зумів забити колишньому клубу ні з дабл-пенальті, ні в післяматчевій серії пенальті,
  • Битва команд без своїх лідерів — в Енергії травмований кращий бомбардир в історії Кузь, в Урагану відсутній Корсун!

Сайт Sport-express.ua представляє звіт про матчі 1/2 фіналу Екстра-ліги з футзалу 2023/24 років.

Ураган (Івано-Франківськ) – Енергія (Львів) – 2:2 (с.п. 3:4)

Голи: Британ (10), Мик. Грицина (40) – Легендзевич (36), Зварич (40)

Рахунок у серії – 1:1

10-а хвилина: екс-гравець Урагану Радевич, який зараз захищає кольори Енергії, помилився біля своєї штрафної площі, м’яч перехопив Моспан і віддав на пусті ворота молодому таланту франківців Британу — 1:0.

36-а хвилина: вихованці клубної Академії Урагану Британ і Масевич не втримали енергетика Легендзевича, 1:1

40-а хвилина: Пелех віддав пас на Зварича, той пробив у дотик, 1:2.

40-а хвилина, 42 секунди до кінця: 6-й фол в Енергії, Ураган отримав право на пробиття дабл-пенальті. У львів’ян на цей удар вийшов екс-кіпер Урагану Кардаш і відбив постріл колишнього гравця Енергії Михайла Грицини, рахунок незмінний!

40-а хвилина, до кінця матчу 2,7 секунд, Микола Грицина невідпорно пробив після розіграшу стандарту 2:2!

Екстра-тайм пройшов в позиційній, обережній грі без зміни рахунку, тож попереду на команди чекала серія пенальті. Її розпочала Енергія:  

  • Пелех забив точно в дев’ятку, 0:1.
  • Микола Грицина пробив кіпера Енергії, 1:1.
  • Тєряєв перехитрив кіпера Урагану, 1:2.
  • Швед зрівняв рахунок, 2:2.
  • Зварич не зумів перехитрити кіпера Урагану, 2:2.
  • Михайло Грицина з Урагану не забив — знову Кардашу, 2:2.
  • Квасній пробив сильно і точно, 2:3.
  • Фаренюк забив без шансів, 3:3.
  • Цілик з Енергії вивів гостей уперед, 3:4.
  • Моспан вдарив у Кардаша, 3:4, Енергія зрівняла рахунок в серії!

Гравець матчу - Кардаш. Фото: сайт Енергії

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Володимир Кардаш (Енергія)

37-річний вихованець Енергії Кардаш провів за клуб 14 років, після чого 3 сезони віддав Урагану. Завжди був стабільним гравцем основи, проводив потужні матчі. Сезон починав у складі аутсайдера турніру – львівського in.IT, що спеціалісти інтерпретували як «футзальну пенсію». Проте по ходу сезону Кардаш грав потужно, як і в молоді роки, тому й перейшов до Енергії знову, в третій раз. Вважається спеціалістом з відбиття пенальті, що вкотре довів у протистоянні з фаворитами з Івано — Франківська, його сейв у післяматчевій серії став вирішальним у виграшному матчі Енергії.

Третій матч серії пройде у Львові 26 травня.

19 травня

Ще в одному півфіналі Екстра-ліги з футзалу між Ураганом і Енергією дива не сталось: Ураган здобув перемогу над Енергією в першому матчі в надважкій боротьбі.

  • Ураган виграв без свого лідера Корсуна, 
  • капітан господарів Шотурма забив двічі, 
  • екс-тренер Енергії Павленко тренує зараз Ураган — всі тактичні таємниці львів’ян ним було розсекречено у грі, 
  • суддя не зафіксував в кінці гри фол Урагану, який міг потенційно вплинути на остаточний результат гри, 
  • ветеран і найкращий бомбардир Енергії Тарас Кузь забив свій 177-й гол у футболці львів’ян.

Ураган (Івано-Франківськ) – Енергія (Львів) – 3:2

Голи: Шотурма (9, 35), Моспан (10) – Кузь (32), Зварич (36)

Рахунок у серії – 1:0

«Енергетичне» дербі вийшло, як завжди, багатим на голи та події. Львівобленерго, яке спонсорує Енергію, та Прикарпаттяобленерго — спонсор Урагану визначали, хто більш вправний на футзальній ниві.

Слід зазначити, що коуч Урагану Максим Павленко провів якісну й успішну кар’єру в Енергії – і як гравець, і як тренер. Більше того, його ранній тренерський успіх був пов’язаний з галичанами — в 2016 році він вперше у якості тренера виграв чемпіонат України, причому, був першим граючим тренером, хто зробив це! Додатково, відзначимо факт, що 121 гол із своїх загальних 456 за кар’єру Павленко забив саме за львівський колектив, тобто значну кількість м’ячів. Це дозволило йому увійти до клубу бомбардирів імені Яценка (бомбардири, які забили мінімум 250 голів).

У фаворитів зустрічі, Урагану, був відсутнім їхній лідер — Корсун, інші були у строю. Додавав принциповості факт пристутності у складі Енергії 6 гравців, які раніше виступали за франківців, а брати Грицини, котрі зараз грають за Ураган, в далекому 2016 році вибороли звання чемпіонів України під керівництвом Павленка саме в Енергії…

Напередодні гри гравець Урагану Михайло Грицина в ексклюзивному коментарі для сайту sport-express.ua анонсував поєдинок:
«Енергія сильна і амбітна команда, це дербі, а в дербі завжди гаряче! Думаю, буде цікава зустріч двох сильних суперників. Чи буду тішитись, якщо заб’ю львів’янам? Напевно, що так». А далі в звіті про півфінал ви прочитаєте, чи вдалося це Михайлові.

Отже, ось як розвивалися події.

9-а хвилина: Масевич ввів аут на Шотурму і капітан Урагану у дотик метрів з 11-ти не залишив шансів Войтовичу, 1:0.

10-а хвилина: Моспан на замасі прибрав гравця Енергії Зварича і пробив точно в кут, 2:0.

32-а хвилина: енергетик Легендзевич пішов в атаку п’ятим польовим, пас на Кузя і останній в дотик надіслав шкіряного точно за адресою, це 2:1 і шанс на можливий камбек!

35-а хвилина: кіпер Енергії Войтович необачно побіг уперед, м’яч підхопив Микола Грицина і віддав на порожні ворота Шотурмі, 3:1!

36-а хвилина: Зварич з правої ноги забив точно в кут без шансів для кіперу Урагану Сіріцького, 3:2.

В самому кінці матчу в Енергії були претензії до судді Куцого з приводу фолу Урагану, який був би шостим для франківців і у випадку фіксації фолу пробивався б так званий дабл-пенальті — удар з 10-метрів без стінки, але суддя був невблаганний…

Гравець матчу, Шотурма. Фото: з сайту НФК Ураган

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Петро Шотурма (Ураган)

Капітан Урагану провів потужний матч — двічі забив і вміло та вдало диригував діями своїх партнерів. Цікаво, що Петро забив перший і останній м’ячі команди в двобої з Енергією, які стали визначальними. Холоднокровність і майстерність в найпотрібніші моменти дозволили Шотурмі стати гравцем матчу в першому півфінальному двобої.

Другий матч серії пройде в Івано-Франківську 20 травня о 16:00.

ХІТ (Київ) – SkyUp Futsal (Київ) – 4:3

Голи: Журба (4), Мельник (26, 34), Сірий (40) – Смоловик (9), Бакум (32), Сніцаренко (33)

Рахунок у серії – 2:0.

Головний тренер SkyUp Тарас Шпичка знає, як робити сенсації – в 2015 році на чолі аматорської команди з Києва Manzana він завоював Кубок України, причому у фіналі був обіграний саме столичний ХІТ. Тренував ХІТ той же наставник, що й сьогодні — Олег Лук’яненко. Протистояв йому в сьогоднішньому поєдинку в складі SkyUp, крім Шпички, і єдиний гравець із того фінального поєдинку 2015 року, нинішній універсал SkyUp Смоловик.

Додамо, що у складі SkyUp було одразу шестеро екс-гравців ХІТа, що додатково підігрівало градус протистояння. Гравець ХІТа Ліфер, який грає в аренді за SkyUp не брав участь в матчі за умовами орендного договору, а основний кіпер Бакинський заліковував травму. Серед позитивних новин для ХІТа було одужання їх лідера і ветерана клубу Журби.

4-а хвилина: Шеремета віддав на Абакшина, той скинув на Журбу — точний і невідпорний удар, 1:0.

9-а хвилина: Бакум побачив вільну зону, в яку увірвався Смоловик, удар у дальній кут повз кіпера ХІТа, 1:1.

26-а хвилина: Жук на фланзі відпасував на неприкритого захисниками Мельника, який ударив в дальній кут, 2:1.

32-а хвилина: Бруну розіграв кутовий, пас на Бакума – і той забив у дальній кут воріт ХІТа, 2:2.

33-а хвилина: Сніцаренко скористався помилкою кіпера ХІТа Сухова, який не зафіксував м’яча, і закотив у порожні ворота, 2:3.

34-а хвилина: супер-відрізок — Мельник з метрів 11-ти прошив Удовиченка точним, дальнім ударом, 3:3.

40-а хвилина: Сірий з власної половини бив по воротах SkyUp, Мельник дезорієнтував своєю присутністю кіпера, а м’яч по дивній траєкторії опинився в сітці, 4:3!

Кращий гравець Мельник. Фото: АФУ

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Андрій Мельник (Хіт)

Мельник зробив дубль, продемонстрував свої сильні якості — сильний і точний удар, імпровізація і креативність. Вміло грав корпусом, демонстрував високий рівень майстерності. Його другий гол з дальної відстані повернув ХІТ до гри і став основою для камбеку чемпіонів.

24 травня буде зіграний третій матч серії до трьох перемог між Хітом і SkyUp.

18 травня

ХІТ (Київ) – SkyUp Futsal (Київ) – 5:2

Голи: Жук (10, 24, 36), Чернявський (10, 20) – Корнєв (37, 37)

Рахунок у серії – 1:0.

Півфінальну серію відкривав поєдинок між двома столичними клубами — ХІТом і SkyUp, зі спонсором якого раніше пов’язували бізнес-інтереси Ріната Ахметова. Як і дана фірма в авіагалузі змогла з майже нуля нав’язати конкуренцію гегемонам цього ринку – фірмі МАУ, так і футзальна однойменна команда в перший же рік виступів в елітному дивізіоні намагалась здолати більш статусний клуб у серії плей-офф.

На стадії чвертьфіналу дебютанти турніру SkyUp зробили сенсацію, впевнено вигравши у фіналістів Кубку України, Aurora Futsal.

Воротар SkyUp Futsal Володимир Удовиченко напередодні протистояння з Хітом в ексклюзивному коментарі для www.sport-express.ua розповів наступне:

«Аврора — сильна команда, підбір гравців на високому рівні. Початок сезону у них вийшов божевільним. Але ж ігри плей-офф дуже відрізняються від ігор чемпіонату — це ігри на характер. Кожен суперник розбирає свого опонента з підвищеною увагою. Також істотним фактором є психологія команди. У цьому протистоянні, я вважаю, ми були краще готовими психологічно. З приводу ХІТа — це півфінал і кожен гравець нашої команди хоче вийти у фінал. Думаю гра буде цікавою і бойовою. У нашій команді всі готові битися за вихід у фінал».

Цікавинкою протистояння був факт — нинішній тренер SkyUp Тарас Шпичка раніше тренував саме ХІТ і був усунений від виконання тренерських функцій незаслужено, як вважають деякі особи, пов’язані з клубом. Цей тренер є майстром своєї справи, вихід до півфіналу був би неможливим без нього. Цікавим є і те, що раніше він тренував жіночі команди з футзалу та чоловічу національну збірну з міні-футболу.

Напередодні поєдинку у SkyUp були кадрові втрати: основний кіпер Бакинський через травму був поза грою, інші були в строю.

10-а хвилина: Жук вивів Хіт вперед, з лівого кута пробивши кіпера Удовиченка, 1:0.

10-а хвилина: Чернявський в центрі поля прокинув м’яча повз Бруну і зробив рахунок 2:0!

20-а хвилина: Удовиченко відбив удар Жука, Чернявський головою добив м’яч в сітку, 3:0.

24-а хвилина: Мельник віддав пас на дальню стійку і Жук у дотик зробив рахунок – 4:0.

36-а хвилина: Чернявський асистував Жуку, який завдав удару метрів з 8-ти точно в кут, 5:0.

37-а хвилина: пенальті у ворота Хіта, Корнєв зробив рахунок 5:1.

37-а хвилина: Педяш з Хіта не дограв епізод і Корнєв головою в ближній кут фіналізував рахунок першого поєдинку, 5:2.

Гравець матчу - Жук. Фото: сайт ХІТа

Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Євген Жук (ХІТ)

Висока рухова активність, колосальна віддача, неприборкана спрага виграти кожен епізод допомогла Євгену забити три голи в поєдинку. Вирішальний фактор перемог в серії плей-офф — виконавська майстерність та вміння гравця реалізувати свої найкращі якості в екстремальних умовах, коли шансу на помилку немає. Вищезазначені фактори допомогли ХІТу виграти перший поєдинок, а Жуку – стати кращим гравцем поєдинку.