Кубок України з футзалу здобув Ураган: гол воротаря на останніх секундах, гідне протистояння Aurora, пророцтво крашанок

Аватар Віталій Дерев'янко Віталій Дерев'янко
598
9 голосів
Кубок України з футзалу здобув Ураган: гол воротаря на останніх секундах, гідне протистояння Aurora, пророцтво крашанок
Aurora – Ураган. Фото: Асоціація футзалу України
Фінал Кубку України з футзалу вперше з 2017 року прийняла столиця. Сайт Sport-express.ua розповідає про драматичну боротьбу Aurora Futsal та НФК Ураган, у якій визначився володар трофею.

Сьогодні, 5 травня 2024 року, Київ вперше за сім років приймав фінал Кубка України з футзалу. Сенсаційний новачок еліти – столична Aurora – приймав титулований НФК Ураган. Матч, який проходив вперше від 2019 року при глядачах, виправдав їхню довіру та увагу. Це було справжнє шоу, яке тримало в напрузі від перших хвилин до останніх секунд і визначило володаря трофею з шістьма голами та драматичною кінцівкою. 

Сайт Sport-express.ua представляє звіт про фінал Кубка України 2024 року. Читайте також наш огляд півфінальних матчів, які й визначили тих, хто отримав право поборотися за трофей. 

  • Aurora Futsal (Київ) – Ураган (Івано-Франківськ) – 2:4

Голи: Семенченко (17, 35) — Корсун (26), Мик. Грицина (33), Шотурма (44), Савенко (50)

Фінальне протистояння між київським та івано-франківським колективами набуло додаткової принциповості — протистояння братів: старшого Станіслава, який грає за Ураган та молодшого Владислава зі столичної Aurora. Для останнього цей матч був особливо важливим і через той факт, що він виступав за Ураган раніше, проте не зміг в повній мірі проявити себе через травми. 

Кіпер Гуйван і універсал Дичук перейшли до столичних в оренду саме з Урагану і для них цей матч так само був дуже особливим. Так само й універсал Aurora Боргун грав до 2016 року за Ураган, але контракт з ним тоді не продовжили. Як бачимо, особистий аспект додавав поєдинку інтриги та важливості.

13-та хвилина: гравець Aurora Завертаний вийшов на рандеву з кіпером Урагану — штанга!

17-та хвилина: на лівому фланзі киянин Чеберяк дав пас у центр на Семенченка, і Ростислав метрів з 12-ти точно і сильно пробив, 1:0.

У першому таймі моментів було більше в Aurora, а от лідери Урагану виглядали дещо дезорганізовано. Хоча, звісно, мінімальна перевага залишала їм шанси на зміну в перебігу подій.

Другий тайм почався з атак Aurora, Ураган вибігав у небезпечні контратаки.

26-а хвилина: франківець Корсун в штрафному майданчику на замасі прибрав Боргуна і забив в ближній кут, 1:1.

33-а хвилина: Станіслав Моспан вивів сам-на-сам з кіпером Aurora Миколу Грицину і той забив, 1:2.

35-а хвилина: Семенченко пробив штрафний метрів з 10-ти, м’яч знайшов шпарину поміж Фаренюком і Шведом, 2:2.

36-а хвилина: 6 фолів в Урагану, Aurora отримала право на 10-метровий штрафний удар. Але Літвінов вдарив вище воріт. 

Основний час закінчився результативною нічиєю. Далі на глядачів очікували два додаткові тайми по 5 хвилин.

44-а хвилина: 10-метровий штрафний удар бив Ураган за 6 фолів киян. Шотурма, на відміну від Літвінова, реалізував вирок. Кияни взяли челлендж на предмет легітимності епізоду з фолом, але судді були невблаганні. Все чинно – 2:3 за Ураганом!

49-а хвилина: Семенченко пробив в перекладину!

50-а хвилина: Aurora йшла вперед і дозволила кіперу Савенку забити їм гол зі своєї половини поля. 2:4. 

Бойовий поєдинок, який був дійсно окрасою Фіналу чотирьох. НФК Ураган (Івано-Франківськ) втретє в своїй історії здобуває цей трофей. В Aurora Futsal все попереду – їхня всеукраїнська історія тільки починається, і вона вже яскрава.

  • Герой матчу від сайту Sport-express.ua: Ігор Корсун (Ураган)

Ігор Корсун. Фото сайт НФК Ураган

Незважаючи на те, що футзал – командний спорту, різницю часто роблять особистості. До таких майстрів належить і Корсун. Справжній лідер команди, грає сильно індивідуально, не шкодить при цьому командним діям. Фінал чотирьох 2024 був справжнім бенефісом для Ігоря та його команди, і трофей здобуто, багато в чому, завдяки переломному голу Корсуна, з якого почався відіграш його команди. Перед матчем Корсун виграв своєрідне змагання крашанок у капітана суперників – як бачимо, красива пасхальна традиція