Гімнаст та юна шпажистка: кого визнали найкращими спортсменами квітня за версією НОК України

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
315
0 голосів
Гімнаст та юна шпажистка: кого визнали найкращими спортсменами квітня за версією НОК України
Ілля Ковтун, фото: Google
Гімнаст Ілля Ковтун та 16-річна шпажистка Анна Максименко стали найкращими спортсменами квітня за версією Експертної комісії НОК України.

30 квітня 2024 року відбулося чергове засідання Експертної комісії НОК України з визначення найкращих спортсменів та тренерів місяця.

«Найкращим спортсменом квітня 2024 року» було визнано Іллю Ковтуна, який став чемпіоном Європи зі спортивної гімнастики у вправах на поперечині, паралельних брусах та команді.

16-річна шпажистка Анна Максименко стала найкращою спортсменкою. Тож їй присвоєно звання «Найкраща юна спортсменка квітня 2024 року».

Українка стала чемпіонкою світу з фехтування серед кадетів в особистих змаганнях жіночої шпаги.

«Найкращим тренером квітня 2024 року» стала Ірина Горбачева – особиста наставниця Іллі Ковтуна.

Андрія Орліковського, який є тренером Анни Максименко було відзначено, як «Найкращого тренера юної спортсменки квітня 2024 року».

  • Зазначимо, що при визначенні переможців конкурсу «Найкращий спортсмен місяця» враховувалися результати виступів українських атлетів на провідних міжнародних змаганнях в олімпійських видах програми протягом поточного місяця.
  • Нагадаємо, що найвищими досягненнями Іллі Ковтуна є «бронза» у Кітакюсю 2021 року та «срібло» в Антверпені 2023 року у рамках чемпіонатів світу.