Україна тріумфувала на Євро-2024 та виграла командне багатоборство зі спортивної гімнастики: подробиці

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
151
1 голос
Україна тріумфувала на Євро-2024 та виграла командне багатоборство зі спортивної гімнастики: подробиці
Ілля Ковтун. Фото: Google
Збірна України зі спортивної гімнастики завершила виступи на чоловічому чемпіонаті Європи у італійському Ріміні історичною перемогою у командному багатоборстві.

Збірна України зі спортивної гімнастики завершила виступи на чоловічому чемпіонаті Європи, здобувши золото у командному багатоборстві.

Зауважимо, що фінал ЧЄ зі спортивної гімнастики у командному багатоборстві проводиться лише раз на два роки і наші спортсмени відібралися до нього вперше з Євро-2020, на якому стали чемпіонами. 

Як Україна виступила у фіналі командного багатоборства на Євро:

Після вправ на чотирьох снарядах Україна займала друге місце, поступаючись двома балами Великій Британії. Вирішальними стали виступи Олега Верняєва та Іллі Ковтуна на коні (15.200 та 14.966 бали), а також результат Ігоря Радівілова на кільцях (14.500 бали).

Україні залишалося виступити командою на двох снарядах: паралельних брусах та перекладині. Найкращий результат у вправах на перекладині показав Ковтун – загалом 15.800 балів. Верняєв продемонстрував третій найкращий результат у цій вправі – 14.833 бали.

За підсумками останніх двох снарядів Україна скоротила відставання від Великої Британії: Ковтун набрав 14.400 балів у вправах на перекладині. У підсумку наша команда змогла випередити британців у боротьбі за золото.

Командне багатоборство. Фінал (чоловіки)

  1. Україна – 255.762 бали
  2. Велика Британія – 255.429
  3. Італія – 252.560
  • Україна повторила другий найкращий результат в історії за кількістю медалей на чемпіонатах Європи зі спортивної гімнастики. Востаннє стільки нагород, три золота, українці здобували у 2000 році.
  • Вперше українці вибороли три золота на Євро-1992.