Заволодіння мільярдами «ПриватБанку»: стало відомо, у чому підозрюють Коломойського

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
4001
0 голосів
Заволодіння мільярдами «ПриватБанку»: стало відомо, у чому підозрюють Коломойського
Ігор Коломойський. Фото: Google
Колишній власник футбольного клубу Дніпро, мільярдер Ігор Коломойський отримав чергову підозру від НАБУ. Йому закидають те, що він заволодів мільярдами гривень.

Поки олігарх Ігор Коломойський перебуває за ґратами, правоохоронці вирішили вручити йому ще одну підозру про скоєння злочину.

Детективи НАБУ за погодженням керівника САП повідомили колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПАТ КБ «ПриватБанк» та п'ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9.2 млрд грн.

Слідство встановило, що у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку, на той час Голова Дніпропетровської обласної держадміністрації, розробив план заволодіння коштами ПАТ КБ «ПриватБанк» з метою подальшого фінансування підконтрольної офшорної компанії та збільшення частки у статутному капіталі банку.

Для цього банк штучно зобов'язали виплатити зазначеній підконтрольній компанії понад 9.2 млрд грн під приводом нібито зворотного викупу власних облігацій за завищеною вартістю. 

  • 2 вересня Ігоря Коломойського відправили до СІЗО на два місяці у справі про легалізацію понад півмільярда гривень шляхом їхнього виведення за кордон.
  • Встановлено, що впродовж 2013-2020 років Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.
  • Ігоря Коломойського називають неофіційнийм власником СК Дніпро-1. 
  • Раніше він був власником ФК Дніпро.