Жива легенда українського спорту розставив всі крапки у скандалі з «викраденням» людини: відверта заява

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
190
4 голоси
Жива легенда українського спорту розставив всі крапки у скандалі з «викраденням» людини: відверта заява
Олег Лісогор, фото: gullivercenter
Колишній український плавець Олег Лісогор розповів, за що він потрапив в тюрму у Монровії (Ліберія), де тривалий час мав власний гральний бізнес.

Експлавець Олег Лісогор в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua розповів, за що у 2013 році його посадили в тюрму у Ліберії.

Як повідомляли вітчизняні ЗМІ, Лісогора та його бізнес-партнера заарештували за те, що вони начебто кілька днів незаконно утримували у квартирі свого земляка Івана Сліпченка, який був співробітником одного з їхніх розважальних центрів.

За словами колишнього спортсмена, цю ситуацію журналісти сильно перебільшили, і навіть досі він має через неї деякі проблеми.

«Все це накрутили. В мене досі через цю ситуацію виникають проблеми при перетинанні кордону, адже дана сторінка моєї біографії потрапила в базу Criminal Record Checks. Хоча нічого такого не було».

Лісогор заявив, що його уся історія розпочалася із того, що співробітник банально вкрав у них гроші.

«Просто людина працювала у нас, а потім вкрала 30 тисяч доларів. Мені ж треба було якось повернути гроші? Простими словами не доходило, а бити його не можна. Доводилося досягати цього непростими розмовами на підвищених тонах».

Експлавець зізнався, що діло реально дійшло до ув’язнення.

«Цей Ваня подав на мене в суд. До мене одразу приїхала поліція та без розбору забрала ключі, телефони, надягла наручники та кинула до тюрми на тиждень. Як вийшов? Довелося сплатити заставу у розмірі три тисячі доларів. В мене забрали паспорт та приставили охорону, хоча я тікати не збирався».

Однак у підсумку правосуддя все ж перемогло.

«Я три місяці відходив в суд на дев’яту ранку, як на роботу. Мене звинувачували в тому, що я його викрав, утримував та мучив. Однак доказів не було. Так кожен день ситуація повторювалася по колу, вони казали мені: «Ми знаємо, що ти винний, але на сьогодні в нас доказів немає. Приходь завтра».

Лісогору повернули документи та визнали невинним.

«Через три місяці особисто окружний прокурор зателефонував та сказав: «Я зараз привезу тобі паспорт. Скажи, куди». Мені віддали паспорт і вирок суду про те, що я невинний, а я написав, що не маю до них претензій».

Цікаво, що гроші Сліпченко так і не віддав.

«В підсумку він втік в джунглі, і його ніхто більше не бачив. В Україну він точно не повертався», – заявив Лісогор.

  • Зазначимо, що Лісогор протягом п’яти років мав власний зал ігрових автоматів у Монровії;
  • У 2014 році він покинув Ліберію через епідемію Еболи;
  • Протягом кар'єри Лісогор сім разів ставав чемпіоном світу та 20 разів чемпіоном Європи.