Етап Діамантової ліги в Брюсселі: розклад виступів Магучіх і інших українських спортсменів

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
935
0 голосів
Етап Діамантової ліги в Брюсселі: розклад виступів Магучіх і інших українських спортсменів
Ярослава Магучіх. Фото: Google
Україна буде представлена на 13-му етапі Діамантової ліги з легкої атлетики. На прийдешньому турнірі в бельгійському Брюсселі виступить п'ять спортсменок збірної.

Сезон-2023 Діамантової ліги, підходить до завершення. У п'ятницю, 8 вересня, відбудеться етап у Брюсселі, який передуватиме Суперфіналу в Юджині.

Попередній етап Діамантової ліги у Сямені Україна завершила з однією нагородою – «золото» стрибків у висоту з особистим рекордом сезону виграла Ярослава Магучіх.

На бельгійському етапі українські легкоатлетки претендуватимуть на медалі у чотирьох дисциплінах, три з яких – діамантові: у юнацьких та «діамантових» стрибках у висоту, у потрійному стрибку та у бігу 400 метрів з бар'єрами.

Загалом у Брюсселі виступлять п'ять українок: 16-річна Марина Ковтунова, яка дебютуватиме на цьому рівні, а також Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко, які достроково вийшли у Суперфінал, та Марина Бех-Романчук з Вікторією Ткачук.

Розклад виступів українських спортсменів на етапі в Брюсселі, який пройде 8 вересня:

  • 18:55. Юнацькі стрибки у висоту: Марина Ковтунова (недіамантова дисципліна)
  • 20:50. Стрибки у висоту: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко
  • 21:41. Потрійний стрибок: Марина Бех-Романчук
  • 21:46. 400 метрів з бар'єрами: Вікторія Ткачук

Нагадаємо, що Ярослава Магучіх, чинна чемпіонка Діамантової ліги, проводитиме свій п'ятий етап у нинішньому сезоні. До цього стрибунка здобувала «золото» в Рабаті й Сямені, «бронзу» в Лозанні та Монако.

Для Ірини Геращенко етап у Брюсселі стане шостим у Діамантовій лізі сезону-2023. Українська стрибунка здобула «золото» у Хожуві та стала другою у Рабаті, Лозанні й Монако.

Марина Бех-Романчук змагатиметься вп'яте у Діамантовій лізі-2023 безпосередньо у потрійному стрибку. Легкоатлетка здобула «срібло» у Рабаті та Хожуві, а також посіла третє місце в Осло.