«Була думка випередити час»: тренер збірної України резюмував перемогу над Іспанією в грі Євроволей-2023

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1129
0 голосів
«Була думка випередити час»: тренер збірної України резюмував перемогу над Іспанією в грі Євроволей-2023
Угіс Крастіньш. Фото: CEV
Головний тренер збірної України з волейболу Угіс Крастіньш розраховує на ще кращу гру нашої команди у наступних матчах, а також зазначив, що головним завданням на гру проти Іспанії було відсунути суперника від сітки.

Головний тренер збірної України з волейболу Угіс Крастіньш підсумував заключну гру групового етапу Євроволей-2023 проти збірної Іспанії (3:0), в якій синьо-жовті гарантували собі путівку до 1/8 фіналу.

Керманич збірної України розповів про те, які задачі він ставив перед командою:

«Завдання було відсунути їх від сітки. Тому що, якщо у них був ідеальний прийом, то вони дуже швидко грали через четверту зону. І тоді вже проблемно з ними впоратися. Але нам це вдалося».

Також тренер прокоментував обмежену кількість замін, на яку він міг розраховувати:

«Коли машина працює добре, тоді... Там, до третьої партії, коли іспанці нас наздогнали, була у голові одна заміна, але вона була трішки... Скажімо так: думка була трохи випередити час, але не наважився. Гра? Мені хочеться бачити ще сильнішу нашу збірну».

За словами Крастіньша, зарано в перемогу вірити не можна:

«Бути впевненим у перемозі ти можеш лише, коли набрав 25 очок і на два більше, ніж суперник у партії. До цього - неважливо, +6, +5. Треба тримати увагу та грати. Ми знали, що суперники ризикуватимуть з подачею, бо коли рахунок 0:2 - ти щось маєш робити. Але ми відповіли тим самим, тому, все нормально».

Наостанок у інтерв’ю Суспільне Спорт Угіс поділився думкою, чи зможе Словенія навмисно програти Болгарії, щоб опустити Україну на четверте місце в групі:

«Ні. Жодних шансів. Бо зараз йде боротьба за рейтингові очки, і якщо Болгарія перемагає, то словенці втрачають мінімум 15 очок. На таке вони точно не підуть, вони будуть йти на перемогу, у цьому більш, ніж упевнений».

  • Місце команди Угіса Крастіньша у групі наразі в очному матчі вирішують саме Словенія та Болгарія.
  • Якщо болгари програють 0:3 чи 1:3, українці фінішують третіми і зіграють у плей-оф проти другої команди групи D, якою є збірна Португалії.
  • Збірна України змогла кваліфікуватися до 1/8 фіналу після поразок у трьох стартових турах.