in.IT (Львів): «Стратегія розвитку футзального клубу розроблена фахівцями сфери IT, тож неодмінно принесе результат»

Аватар Віталій Дерев'янко Віталій Дерев'янко
1889
13 голосів
in.IT (Львів): «Стратегія розвитку футзального клубу розроблена фахівцями сфери IT, тож неодмінно принесе результат»
Команда in.IT, фото: in.IT (Львів)
На сайті Sport-express.ua – глобус футзалу України. Наша нова розповідь – про айтішний колектив in.IT, який базується у місті Лева. Президент клубу Андрій Задорожний дав нашому сайту інтерв’ю, у якому розповів про незвичайний футзальний клуб.

Автор – Віталій ДЕРЕВ'ЯНКО

1 квітня цього року in.IT виповнилося 4 роки. Клуб поступово розвивається, гра колективу подобається глядачам. Поточне 9 місце команди в чемпіонаті – це трамплін, з якого відбудеться подальший прогрес in.IT.

Президент футзального клубу in.IT Андрій Задорожний ексклюзивно для сайту sport-express.ua розповів про наступне:

  • історію створення та завдання, які стоять перед in.IT
  • вертикаль побудови структури клубу,
  • перспективи клубу зі Львова,
  • допомогу ЗСУ.

«Хотілося запустити проект, що дозволить більше популяризувати футзал для дітей та молоді»

– Андрію Романовичу, розкажіть читачам про дату створення колективу?

– іn.IT – футзальна команда, заснована 1 квітня 2020 року, як проект популяризації футзалу серед ІТ-спеціалістів, студентської молоді у Львівському регіоні.

– Які були основні мотиви для створення команди?

– Перш за все, це, нарешті, стратегічно підійти до створення команди і поступовими кроками, ну і звісно фінансовими можливостями, їх реалізовувати. Дивлячись на рівень футзалу в регіоні, хотілося запустити проект, що дозволить більше популяризувати футзал для дітей та молоді, а також дасть можливість долучити певні ІТ-рішення для їх просування. Дуже надіюсь, що через певний проміжок часу, ми знову зможемо побачити нові імена в українському футзалі, що будуть вихідцями із нашого регіону.

Андрій Задорожний, фото: in.IT (Львів)

– Які цінності ви намагаєтеся втілити у команді in.IT ?

– У команді in.IT ми ставимо на перше місце професіоналізм та працьовитість, оскільки вони відіграють важливу роль у досягненні успіху як на рівні окремих особистостей, так і на рівні команди в цілому. Крім того, ми прагнемо стимулювати інновації та розвиток, оскільки лише вони у майбутньому дозволять нам зберігати конкурентоспроможність та досягати нових вершин у нашій діяльності.

– Чи є зараз в команді гравці зі сфери IT?

– Так, але з початком наших виступів на найвищому рівні їх кількість суттєво скоротилась.

– Як ви визначаєте успіх для команди?

– Хороше питання, адже успіх у спорті та й у житті усі оцінюють по-різному. Звісно, якщо оцінювати футзальну команду, то це місце у турнірній таблиці, але якщо дивитись на проект загалом, то тут дуже багато факторів. 

Основними з них є: 

  • Бренд – хочеться вибудувати впізнаваність клубу не лише за результатами, а й за підходом до усіх складових. 
  • Колектив – люди, що роблять цей бренд впізнаваним. 
  • Вболівальники – ті, без кого цей бренд ніщо. 
  • Наступне покоління – це ті молоді хлопці, які виростуть і будуть цей бренд нести далі у часі. 

Ось якщо ці фактори зібрати і глянути на них під іншим кутом – то саме це і є для мене успіх команди in.IT.

«Ми сформували сильну команду на наступний сезон і змогли привернути значну кількість вболівальників на наші матчі»

– Поділіться завданнями на цей сезон.

– Щодо наших цілей на цей сезон, ми явно визначили наші стратегічні пріоритети. Незважаючи на те, що ми не змогли потрапити у плей-офф vbet Екстра Ліги, ми успішно виконали значну частину наших завдань. Наша співпраця з КІВС (Львівський комунальний заклад «Клуб ігрових видів спорту», – прим. sport-express.ua) та розвиток дитячого футзалу виявилися особливо успішними, як свідчать результати наших вихованців на чемпіонатах України. 

Гравці in.IT, фото: in.IT (Львів)

Крім того, ми сформували сильну команду на наступний сезон і змогли привернути значну кількість вболівальників на наші матчі. Наші досягнення в цих аспектах є підтвердженням ефективної стратегії та нашого зобов'язання досягати високих результатів в усіх напрямках нашої діяльності.

– Як охарактеризуєте рівень гри команди в цьогорічному чемпіонаті?

– У цьогорічному чемпіонаті наша команда демонструвала різний рівень гри. Були яскраві виступи, а також матчі, де ми не досягли бажаного результату. Цей дисбаланс вплинув на наше загальне турнірне становище. Проте, важливо зазначити, що під кінець сезону ми продемонстрували високий рівень гри і дуже шкода, що ми не пройшли у наступну стадію чемпіонату. 

Ще більш прикро було для команди не потрапити у Фінал Чотирьох Кубку України, адже вважаю, що в певних аспектах гри ми були кращі за суперників і лише досвід допоміг їм пройти далі.

– Що скажете про зимові трансфери?

– У період зимового трансферного вікна наш клуб виявився одним із найактивніших, оскільки ми потребували реалізації змін у складі. Ми відпустили дійсно прекрасних гравців, а саме кіпера Володимира Кардаша до Енергії та універсала Владислава Сизика до чемпіонів з Хіта. Вони отримали хороші пропозиції і ми були раді посприяти тому, щоб хлопці спробували себе в інших колективах, які борються за чемпіонство. 

Щодо новачків, ми повністю задоволені нашим підсиленням в особі таких універсалів: Віталій Рябоконь, Олександр Горєлко та Владислав Швець – вони поступово інтегруються в команду і вже почали демонструвати високий рівень гри. Ми впевнені, що можемо розраховувати на них у наступному сезоні і наша стратегія планомірно принесе результати.

– Чи багато займається футзалістів в академії і які їх перспективи?

– Наше партнерство з академією «КІВС in.IT» відзначається постійним зростанням та розвитком. Ми маємо намір ще більше просувати дитячий футзал у Львові та будувати повну спортивну структуру від наймолодших вікових груп до основної команди. Зараз ми маємо п'ять вікових груп, починаючи з U-8, і наша мета на цей рік – сформувати команду «КІВС in.IT – 2», яка виступатиме у Першій Лізі України. Це надасть можливість нашим вихованцям розвиватися не лише в молодіжній Екстра Лізі, а й готуватися для зміцнення основної команди. Наша спільна місія полягає у створенні оптимальних умов для розвитку талановитої футзальної молоді та сприянні формуванню майбутніх зірок на футзальному небосхилі.

Гравці академії in.IT, фото: in.IT (Львів)

– Чим займається компанія спонсор?

– Компанія «in.IT Services», яка виступає титульним спонсором нашої команди, є провідним постачальником послуг у сфері інформаційних технологій. Наша компанія спеціалізується на наданні різноманітних послуг, зокрема: аутсорсинг ІТ-послуг, розробка веб-проектів та проектів для мобільних пристроїв. Компанія допомагає клієнтам впроваджувати передові цифрові технології, такі як штучний інтелект, аналітика даних для оптимізації бізнесу та досягнення конкурентних переваг.

«На певних відрізках команда може на рівних конкурувати з лідерами»

– Ви добряче попсували нерви лідерам – Урагану і Хіту. Які відчуття після цих матчів? 

– Останні матчі з лідерами показують, що на певних відрізках команда може на рівних конкурувати з лідерами. До прикладу, у матчах з Ураганом та Хітом нам забракло декількох секунд та впевненої реалізації, щоб отримати залікові очки в турнірній таблиці.

– Чого, на вашу думку, не вистачає для позитивних звершень?

– Наразі нам дуже не вистачає досвіду та впевненості у своїх силах. Ще не всі хлопці розуміють, що можуть конкурувати з гравцями навіть збірної.

– У вересні цього року в Узбекистані пройде черговий чемпіонат світу, чи вважаєте, що представники вашого клубу можуть посилити збірну або мають перспективу?

– Перспективу, звісно, мають усі наші молоді гравці і тому це має відкривати перед ними нові можливості і бажання. Сьогодні ти тільки зіграв перші матчі в Екстра Лізі, видав хороший сезон – і вже завтра за тобою спостерігають тренери збірної. Тому тут лише наполеглива праця на тренуваннях, і перспектива перетвориться в щось більше.

– За кого вболіваєте в Європі (футзал, футбол)?

– Якщо говорити про футбол, то тут в кожному чемпіонаті у нас є свій багаторічний фаворит. Англія – Арсенал, Німеччина – Баварія, Іспанія – звісно, що Жирона, бо після переходу Довбика та Циганкова, думаю, що це найулюбленіша команда багатьох українців. 

Артем Довбик і Віктор Циганков, фото: Getty Images

Якщо ж говорити за футзал, то тут передусім слідкую за Барселоною та Спортингом – клубами, які своїм розвитком задають ритм усім іншим у футзалі. Ну і звісно слідкую за клубами, де виступають наші українці.

– На якому місці ви бачите клуб через 3-5 років?

– Вважаю, що, якщо правильно побудувати стратегію розвитку клубу і знайти фінансові можливості, то через 3-5 років спокійно можна очікувати, що in.IT буде призером чемпіонату України.

– Які ваші плани на розвиток команди in.IT у майбутньому?

– У плані фінансового розвитку:

  1. Збільшення інвестицій: ми плануємо збільшити обсяги інвестицій у команду, щоб забезпечити необхідні ресурси для підсилення складу, покращення тренувальних можливостей та розвитку молодіжної академії.
  2. Розширення спонсорських угод: маємо намір розширити спонсорські угоди та партнерства з компаніями, які поділяють наші цінності та бажання розвивати спорт у нашому регіоні.
  3. Оптимізація фінансових процесів: плануємо оптимізувати фінансові процеси в команді, зокрема управлінням бюджетом, контролем витрат та пошуком нових джерел доходів.

З огляду спортивного розвитку:

     – Підвищення конкурентоспроможності: прагнемо до підвищення конкурентоспроможності команди шляхом підсилення складу, вдосконалення тактики та стратегії гри.

     – Розвиток молодіжної академії: маємо намір активно розвивати молодіжні команди, надаючи молодим талантам можливість розвиватися та професійно зростати в середовищі нашої команди.

Реалізація цих планів допоможе нам зміцнити позиції нашої команди як фінансово, так і спортивно, та досягти нових висот у майбутньому.

«in.IT – молодий футзальний клуб, який прагне розвиватись поступовими кроками»

Додатково, для ширшого розуміння функціонування футзального клубу, ми звернулись за коментарями до спортивного директора клубу та медіа-менеджера, нижче їх відповіді.

  • Спортивний директор команди in.IT – Назарій Станкевич

– Як ви плануєте розвивати дитячі команди і допомагати молодим гравцям в їхньому розвитку?

– Головна мета – це формування клубної структури та системи підготовки гравців на основі можливостей in.IT та КІВС. Вже зараз ряд вихованців клубної школи є основними гравцями головної команди і ми хочемо продовжувати цей процес. Кожен гравець у нашій школі має прагнути стати професіоналом, а клубна система підготовки повинна йому у цьому сприяти та допомагати. 

Назарій Станкевич, фото: in.IT (Львів)

Для того, аби реалізувати усі наші плани, клуб працює над побудовою вертикалі – маємо на меті створити дубль, який би з наступного сезону розпочав виступи у Першій лізі України. Також не забуваємо і про аматорський рівень для наших юнацьких команд, адже саме там ми отримуємо перший досвід гри проти дорослих команд і звичайно змагання дитячо-юнацького рівня. Все це повинно дати поступовий і плавний перехід гравців з початкового рівня на вищий рівень підготовки. 

in.IT – це молодий футзальний клуб, який прагне розвиватись поступовими кроками у всіх напрямках. Тільки щоденною працею можна забезпечити виконання поставлених завдань і ми віримо, що нам це вдасться.

  • Медіа-менеджер команди in.IT – Анастасія Задорожна

– Які стратегії ви використовуєте для формування позитивного враження про команду в медіа просторі?

– Команда in.IT з першого дня її створення активно висвітлюється в соцмережах. В сучасному світі, вважаю, без цього не може існувати будь-який спортивний колектив.

Соціальні мережі необхідні для спілкування з вболівальниками та привернення уваги до наших матчів. Ми створюємо цікавий контент, який відображає наше життя на тренуваннях та поза ними. Крім того, ми ділимося нашими досягненнями, надаючи глядачам познайомитись ближче з гравцями, тренерами та персоналом.

Анастасія Задорожна, фото: in.IT (Львів)

Також хочу зазначити, що команда in.IT уникає стандартних шаблонів, показуючи гравців такими, які вони є, та має на меті популяризувати кожного як унікальну особистість. 

Ми маємо великі амбіції і робимо все можливе, щоб стати кращими. Крім того, ми завжди відкриті до нового партнерства з тими, хто з нами на одній хвилі.