Магучіх хотіла зав’язати зі спортом і стати співачкою: відомо, хто вмовив легкоатлетку змінити рішення

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
967
1 голос
Магучіх хотіла зав’язати зі спортом і стати співачкою: відомо, хто вмовив легкоатлетку змінити рішення
Ярослава Магучіх. Фото: Google
Українська стрибунка у висоту, одна з головних надій нашої держави на золото Олімпіади-2024 Ярослава Магучіх розповіла, що в дитинстві хотіла кинути легку атлетику.

Ярослава Магучіх розповіла, що в дитинстві відвідувала не лише секцію з легкої атлетики, а й гуртки з малювання, танці, пробувала карате. Однак, ледь не загубив талант нашої провідної спортсменки вокал. 

«Були спроби співу. У мене був такий період, коли я майже рік займалася ними, хотіла кинути легку атлетику і піти в спів, у музичну школу.

Але я дуже вдячна, що в цей час з'явилася моя тренерка Тетяна Володимирівна, завдяки їй я залишилася в спорті, в легкій атлетиці», –  розповіла Магучіх під час прямого ефіру від Академії атлетів.

Нагадаємо, що у легкоатлетичному сезоні 2023 року Ярослава Магучіх вперше стала чемпіонкою світу, а також виграла три етапи та вдруге поспіль Суперфінал Діамантової ліги.

  • За підсумками голосування в номінації «Найкраща легкоатлетка 2023 року в Європі», Магучіх посіла третє місце
  • В 2022 році Ярослава виграла «золото» чемпіонату світу у приміщенні в Белграді з результатом 2,02 м.
  • Магучіх є п'ятиразовою призеркою чемпіонатів світу: двічі вигравала золото у приміщенні в 2022 році та на відкритому повітрі у 2023, тричі срібло. Українка є лідеркою світового рейтингу.
  • Особистий рекорд Ярослави Магучіх – 2.06 м, який був встановлений у лютому 2021 року.