Збірна України з волейболу змінить головного тренера: у федерації пояснили причини звільнення Крастіньша

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1356
2 голоси
Збірна України з волейболу змінить головного тренера: у федерації пояснили причини звільнення Крастіньша
Угіс Крастіньш. Фото: Google
Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник розповів про припинення співпраці з Угісом Крастіньшом та призначення нового тренера чоловічої національної збірної.

Збірна України з волейболу матиме нового головного тренера чоловічої команди, оскільки Федерація волейболу вирішила не продовжувати контракт з Угісом Крастіньшем.

«Хто б не був – у першу чергу хочу подякувати Угісу Крастіньшу, нашому тренеру, який дуже багато зробив для українського волейболу, приніс до нас ту європейськість, дав правильний напрямок. Але час іде, і нам потрібно рухатися вперед», – сказав президент організації Михайло Мельник в коментарі для Суспільне Спорт.

В Федерації волейболу України також повідомили, що нового головного тренера збірної України обиратимуть шляхом конкурсу.

  • Нагадаємо, що збірну України з 2017 року очолював латвійський тренер Угіс Крастіньш.
  • До національної команди латвієць прийшов у статусі головного тренера львівського Барком-Кажани, в якому працює з 2016-го.
  • На чолі з Угісом Крастіньшем чоловіча збірна України виходила до чвертьфіналів чемпіонатів світу (2022) та Європи (2019, 2023) – національний рекорд команди на обох турнірах.
  • Українці також здобули дебютне «золото» Євроліги-2017, дісталися ще двох фіналів та суттєво покращили позиції у світовому рейтингу: з 56-го місця вийшли на 16-те.