Росіяни і білоруси не візьмуть участі у чемпіонаті світу з каное-марафону: відома смішна причина такого рішення

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1026
0 голосів
Росіяни і білоруси не візьмуть участі у чемпіонаті світу з каное-марафону: відома смішна причина такого рішення
Олеся Ромасенко. Фото: Google
Спортсмени з країни-окупанта та країни-посіпаки, попри дозвіл від Міжнародної федерації каное, не будуть приймати участь у чемпіонаті світу. Піддані путіна та Лукашенка переживають за свою безпеку.

Президент Федерації каное Данії (DCF) Том Форшу назвав питання безпеки спортсменів з росії та Білорусі причиною того, що вони не будуть приймати участі у чемпіонаті світу з каное-марафону у Веєні (Данія).

«У них була можливість приїхати на чемпіонат світу, але в нас не було можливості їх прийняти через питання безпеки команд з росії та Білорусі», - сказав Форшу в інтерв’ю  Inside the Games.

  • У квітні Міжнародна федерація каное (ICF) дозволила російським і білоруським каноїстам, які не підтримують війну в Україні, повернутися до змагань під нейтральним прапором.
  • Чемпіонат світу у Веєні розпочався напередодні, 31 серпня, і триватиме до 3 вересня.
  • Попередній чемпіонатом світу з веслування, що проходив в німецькому Дуйсбурзі - 23 по 27 серпня, атлети з російської федерації та Республіки Білорусь також пропускали.
  • На торішньому ЧС, який проходив у Канаді, українські веслувальники здобули 2 золоті, 1 срібну та 2 бронзові нагороди. В медальному заліку Україна посіла 7 місце.