Команда Семенюка вперше стала володарем Кубка виклику ЄКВ: Проєкт Варшава здолав Монцу у фіналі

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
159
0 голосів
Команда Семенюка вперше стала володарем Кубка виклику ЄКВ: Проєкт Варшава здолав Монцу у фіналі
Юрій Семенюк, фото: Google
Польський клуб Проєкт Варшава українського волейболіста Юрія Семенюка вперше став володарем Кубка виклику ЄКВ. У двох матчах фінальної серії команда здолала італійську Монцу — двічі по 3:1.

Команда Семенюка вперше стала володарем Кубка виклику ЄКВ.

У двох матчах фінальної серії польський клуб Проєкт Варшава переміг італійську Монцу – команда українця двічі виграла по 3:1.

Блокувальник Семенюк, що проводить свій другий сезон у чемпіонаті польської Плюс-ліги, від початку сезону набирав 57 очок у матчах єврокубка. Зокрема, українець виконав 20 результативних блоків та вісім разів подав навиліт.

У першому з двох матчів Семенюк набрав для Варшави 14 очок – четвертий показник результативності в команді. Також українець став найкращим у складі господарів за результативним блоком (п'ять очок) та ейсами (два).

Двозначну результативність Юрій продемонстрував і в матчі-відповіді, що проходив в Італії. До 10 очок волейболіст національної збірної додав три блоки та один ейс. 

  • Проєкт Варшава став четвертим польським клубом, що вигравав волейбольний Кубок виклику. Також це дебютний євротрофей в історії столичного клубу.
  • У сезоні 2023/24 польської Плюс-ліги Семенюк набрав 148 очок у 21 матчі.
  • Вдруге в сезоні український волейболіст визнається MVP міжнародних клубних змагань: у грудні 2023 року Олега Плотницького з італійської Перуджі назвали найціннішим гравцем клубного чемпіонату світу.