«Гроші та великий вплив росії на світовій арені»: український дзюдоїст висловився про допуск росіян до ОІ

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
201
0 голосів
«Гроші та великий вплив росії на світовій арені»: український дзюдоїст висловився про допуск росіян до ОІ
Артем Лесюк, фото: Google
Український дзюдоїст Артем Лесюк прокоментував допуск МОК російських та білоруських спортсменів до Олімпіади-2024 у нейтральному статусі.

Лесюк висловився про допуск російських та білоруських спортсменів до ОІ. Український дзюдоїст розкритикував рішення МОК.

«Думаю, що всьому є проста відповідь – гроші та великий вплив росії на світовій, не лише спортивній, арені. Хто б що не казав, але за багато років свого існування російські гроші проникли у всі сфери життя, тому і приймаються такі ганебні рішення, навіть попри смерті невинних людей.

Спорт не може бути поза політикою, оскільки вже давно спортсменів почали залучати у політичні процеси. Через них просуваються політичні амбіції, і, як результат, ми бачимо, що в росії спортсмени – одна з основних сил їхнього президента, вони одні з перших його підтримали», – сказав Лесюк в коментарі для 1+1

  • Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний прокоментував рішення МОК допустити російських та білоруських спортсменів до змагань у нейтральному статусі.
  • Атлети з паспортами росії та білорусі зможуть виступати на Олімпіаді лише в індивідуальних змаганнях і під нейтральним прапором. Команди на ігри в Парижі-2024 не будуть допущені.
  • Олімпіада-2024 пройде в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.
  • Лесюк у 2022 році здобув золоту медаль на етапі Великого шолому, ця нагорода стала першою у кар’єрі для Лесюка. До цього його найбільшим досягненням на дорослому рівні були дві медалі Гран-прі 2019 року.