Збірна України не зіграє у Євролізі-2023: деталі різкого рішення Асоціації пляжного футболу

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
728
0 голосів
Збірна України не зіграє у Євролізі-2023: деталі різкого рішення Асоціації пляжного футболу
Збірна України з пляжного футболу. Фото: АПФУ
Збірна України з пляжного футболу вимушена пропустити Євролігу-2023 через участь у турнірі збірної білорусі. Наказ Мінспорту забороняє виступати в одному турнірі з білорусами та росіянами.

Євроліга з пляжного футболу відбудеться без збірної України. Федерація відповідного виду спорту на своєму сайті повідомила, що вимушена знятися зі змагань.

Причина – виступи збірної білорусі, як зазначається у пресрелізі організації:

«Через те, що у фінальній частині Євроліги з пляжного футболу 2023 прийме участь команда білорусі, ми повинні виконувати вимоги наказу Мінспорту та пропустити ці змагання. Дякуємо всім вболівальникам за розуміння».

  • Мова йдеться про наказ Мінспорту #4435 від 26 липня 2023 року, який забороняє брати участь у міжнародних змаганнях, де також беруть участь спортсмени або команди, які представляють рф та білорусь.
  • Керівна організація пляжного футболу Beach Soccer Worldwide дозволяє білорусі повноцінну участь з державною символікою, як це відбувається й у великому футболі.
  • Також збірні України та білорусі виступлять на світовій першості у лютому 2024 року і наразі невідомо, чи візьме українська команда в ньому участь.