Україна здобула першу медаль на ЧЄ з боротьби: як закінчилася фінальна сутичка за участі Грушина

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
382
0 голосів
Україна здобула першу медаль на ЧЄ з боротьби: як закінчилася фінальна сутичка за участі Грушина
Олександр Грушин, фото: Google
Збірна України здобула першу нагороду на Євро-2024 зі спортивної боротьби. У фіналі турніру з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 63 кг виступив Олександр Грушин.

Олександр Грушин здобув медаль на чемпіонаті Європи.

35-річний українець стартував у румунському Бухаресті з 1/8 фіналу. У першій сутичці українець переміг француза Стефана Рожера Клемана (3:1), у чвертьфіналі – шведа Вірджила Александра Біку (4:3).

Свою найбільшу перемогу на Євро-2024 Олександр Грушин здобув у півфіналі – 9:5 проти дворазового чемпіона Європи Едмонда Назаряна із Болгарії, який вперше змагався на дорослій континентальній першості у вазі до 63 кг.

Суперником українця у фіналі став Мурад Маммадов з Азербайджану, чинний віцечемпіон світу та переможець цьогорічного Гран-прі Будапешта в категорії до 63 кг.

Маммадов переміг українця з рахунком 2:1. Грушин здобув срібну нагороду.

  • Раніше Жан Беленюк, який виступає у ваговій категорії до 87 кілограмів, у втішній сутичці здолав Іштвана Такача з Угорщини. Беленюк побореться за бронзову медаль.
  • Чемпіонат Європи у Бухаресті триватиме до 18 лютого. Це один з етапів відбору на ліцензійні турніри до Олімпійських ігор-2024.