Легендарний голкіпер став тренером збірної України: спеціаліст назвав свою головну задачу

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
18469
0 голосів
Легендарний голкіпер став тренером збірної України: спеціаліст назвав свою головну задачу
Ігор Карпенко. Фото: ФХУ
За словами нового члена тренерського штабу збірної України з хокею Ігоря Карпенка, в Україні недостатньо уваги приділяють воротарям, через що з даним амплуа у національній команді існують певні проблеми.

Колишній воротар збірної України Ігор Карпенко, у якого за плечами близько ста матчів у синьо-жовтому светрі, приєднався до тренерського штабу Дмитра Христича у національній команді.

Як зазначив Карпенко, дана пропозиція роботи у нього не викликала великих роздумів:

«Радий працювати в національній збірній України вже в статусі тренера. Взагалі, це буде мій перший тренерський досвід роботи в збірній. Коли надійшла офіційна пропозиція, довго не думав. Працювати з національною командою своєї країни – велика честь».

За його словами, у відборі на Олімпіаду-2026, який стартує у лютому 2024 року, збірна України буде битися до останнього:

«Це буде наше перше серйозне випробування. Випробовування для тих хлопців, які на піку форми зараз. Ми віримо в гравців і тверезо оцінюємо наші шанси. Зберемо команду і будемо битися до кінця. Як тренер можу сказати, що маємо дуже хороше покоління хокеїстів 2006-2007 р.н.». 

Наостанок у коментарі пресслужбі Федерації хокею України Карпенко розповів, над якими аспектами працюватиме у збірній:

«Бачу таку проблему, що в клубах часто не працюють з воротарями, вони ніби трошки покинуті. Тренування йде, а воротарі працюють самостійно. Зараз хочу з ними всіма зустрітися, а вже потім дати рекомендації, які вони зможуть використати і у клубі, а не лише в збірній».

  • Зі збірною України Карпенко грав на Олімпіаді 2002 року у Солт-Лейк-Сіті, де синьо-жовті посіли друге місце в групі, пропустивши вперед збірну білорусі, та не вийшли до плей-оф.
  • На цьому турнірі він виступав разом із Христичем.
  • Також на клубному рівні Карпенко був п'ятиразовим чемпіоном України у складі київського Сокола.