«Гравці приїхали зовсім неготові»: реакція тренера збірної на три розгрома і провал у фіналі відбору ОІ-2026

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
700
1 голос
«Гравці приїхали зовсім неготові»: реакція тренера збірної на три розгрома і провал у фіналі відбору ОІ-2026
Національна збірна України з хокею. Фото: IIHF
Асистент головного тренера збірної України з хокею Олег Шафаренко висловився про невдалий виступ команди у кінцевому раунді кваліфікації на зимові Олімпійські ігри-2026.

Асистент керманича збірної України з хокею Олег Шафаренко підбив підсумки невдалого виступу синьо-жовтих у кінцевому раунді відбору на Олімпіаду-2026.

«Насамперед це дуже корисний турнір для всіх хлопців, бо вони побачили цю швидку, компактну гру, як рухалися гравці, що вони роблять. Вони так грають у пас, що наші гравці не встигають навіть подумати. Тому треба готуватися».

Коуч наголосив, що гравцям необхідно покращувати свою майстерність.

«Якщо ми прагнемо не вилетіти навесні назад [у дивізіон В], треба вдосконалювати свої навички у клубах та намагатися грати у якомога сильніших командах. Граючи у чемпіонаті України, вважаю, складно виходити на цей рівень та грати проти таких суперників».

Наостанок він прокоментував подальшу підготовку збірної до чемпіонату світу-2025.

«Підготовка надалі? У мене є розуміння як у тренера клубу, але не як тренера збірної. Бо на цей турнір деякі гравці приїхали зовсім неготові. Ми не маємо у збірній надавати їм умови для набирання форми, вони з клубу мають приходити готові», – наводить слова Шафаренка Суспільне спорт.

  • Збірна України не вийшла на Ігри, посівши останнє місце у своїй групі з Францією (2:7), Латвією (1:5) та Словенією (2:6).
  • Весною Україна виграла чемпіонат світу у дивізіоні ІВ і вийшла у дивізіон ІА, в якому гратиме у 2025 році.
  •