«Як змія підколодна»: легенда НХЛ, який підтримав Україну, довів до істерики колишнього російського хокеїста

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1488
0 голосів
«Як змія підколодна»: легенда НХЛ, який підтримав Україну, довів до істерики колишнього російського хокеїста
Домінік Гашек в Бородянці. Фото: Google
Легендарний чеський воротар Домінік Гашек на прізвисько Домінатор, змусив палати гузно в олімпійського чемпіона з РФ Олександра Кожевнікова.

Днями один з найкращих голкіперів за всю історію хокею, ексворотар Детройт Ред-Вінгс та національної збірної Чехії Домінік Гашек, відкрито звернувся до керівництва НХЛ із закликом виплатити Україні від двох до чотирьох мільярдів доларів США, через дозвіл керівництва ліги грати в ній хокеїстам з РФ.

На подібну заяву Домінатора, майже миттєво відреагували на болотах. Найбільше розверещався колишній хокеїст збірної СРСР та московського Спартака Олександр Кожевніков.

«Це діагноз, що тут ще говорити. Біда з головою в нього, бризкає слиною, як змія підколодна! 

Нормальна людина раніше була і хлопець добрий, душевний… Понесло його тепер кудись не туди», – сказав Кожевніков в інтерв’ю пропагандистським ЗМІ.

  • Домінік Гашек сезоні 2010/2011 виступав за московський Спартак у Континентальній хокейній лізі.
  • Гашек є Олімпійським чемпіоном 1998 року, дворазовим володарем Кубка Стенлі 2002 та 2008 років (у складі Детройт Ред-Вінгс).
  • Чеха вважають одним з найкращих воротарів в історії НХЛ, про що свідчать здобуті ним протягом 1995—2001 років шість трофеїв Везіни – нагорода найкращому воротареві сезону. 
  • Гашек й досі є єдиним воротарем в історії НХЛ, що двічі визнавався найціннішим гравцем ліги за результатами регулярного сезону (Гарт Трофі). 
  • Домінатор є рекордсменом Національної хокейної ліги за відсотком відбитих кидків у кар'єрі (92,23 %), а також за відсотком відбитих кидків протягом одного сезону (1998–1999) (93,66 %).