Майбутнє найкращого бомбардира в історії чемпіонату України: легендарний хокеїст розпочав кар'єру функціонера

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
287
0 голосів
Майбутнє найкращого бомбардира в історії чемпіонату України: легендарний хокеїст розпочав кар'єру функціонера
Сергій Бабинець. Фото: Google
Форвард київського Сокола та ексгравець національної збірної України Сергій Бабинець завершив професійну кар'єру та працюватиме тепер функціонером ФХУ.

Десятиразовий чемпіон України та найрезультативніший гравець національної першості Сергій Бабинець у 36 років завершив професійну кар'єру.

Колишній хокеїст збірної та Сокола став директором чемпіонату, повідомляє ФХУ. Сергій Бабинець прокоментував своє призначення:

«Радий продовжувати бути в українському хокеї, проте вже як функціонер. З дитинства мріяв його розвивати та підіймати на належний рівень, то ж вдячний за цей виклик. Оскільки я хокеїст і значну частину своєї карʼєри провів в чемпіонаті України, то з власного досвіду знаю про всі процеси зсередини.

Першим завданням, яке я для себе поставив є комунікація з клубами. Лише наша синергія допоможе зміцнити український хокей у всіх його напрямках, не лише в спортивному. Мрій, амбіцій та ідей багато, то ж сезон обіцяє бути цікавим».

  • Сергій Бабинець у чемпіонатах України набрав 553 очки: 228 шайб, 325 результативних передач.
  • Окрім Сокола в Україні гравець також захищав кольори Донбасу, Білого Барсу та Маріуполя. Закордоном Бабинець грав за білоруський Брест, російський Славутич зі Смоленська та словацькі Детву, Прешов і МХК Хуменне.