Пішла легенда: найрезультативніший хокеїст в історії чемпіонату України прийняв доленосне рішення

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2013
3 голоси
Пішла легенда: найрезультативніший хокеїст в історії чемпіонату України прийняв доленосне рішення
Сергій Бабинець. Фото: ФХУ
Форвард київського Сокола та ексгравець національної збірної України Сергій Бабинець завершив професійну кар'єру. В подальшому він зосередиться на функціонерській діяльності у ФХУ.

Десятиразовий чемпіон України та найрезультативніший гравець національної першості, багаторічний лідер київського Сокола Сергій Бабинець у 36 років вирішив більше не загострювати леза ковзанів та завершив професійну кар’єру.

Про це повідомила пресслужба Федерації хокею України на своїй сторінці у Фейсбук.

Вперше Бабинець, який є вихованцем столичного Сокола, став чемпіоном України у 2008 році. Відтоді нападник встановив рекорд за числом титулів національної першості. Буба, як називають Сергія партнери по команді та фани, має в персональній колекції десять золотих медалей, зокрема чемпіонство сезону 2023/24 років.

Надалі спортсмен зосередиться на функціонерській діяльності у ФХУ, яку він і так поєднував із виступами за Сокіл у двох попередніх сезонах.

  • Бабинець у чемпіонатах України набрав 553 очки: 228 шайб, 325 результативних передач.
  • Окрім Сокола в Україні гравець також захищав кольори Донбасу, Білого Барсу та Маріуполя. Закордоном Бабинець грав за білоруський Брест, російський Славутич зі Смоленська та словацькі Детву, Прешов і МХК Хуменне.