Гашек вдруге з початку повномасштабної війни відвідав Україну: чемпіон НХЛ зустрівся з керівництвом мінспорту

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
88
0 голосів
Гашек вдруге з початку повномасштабної війни відвідав Україну: чемпіон НХЛ зустрівся з керівництвом мінспорту
Домінік Гашек в Бородянці. Фото: Google
Домінік Гашек зустрівся з очільником Міністерства молоді та спорту Матвієм Бідним в рамках другого візиту чемпіона НХЛ з початку повномасштабного вторгнення.

Вчора, 23 квітня, відбувся другий візит Домініка Гашека в Україну з початку повномасштабного вторгнення.

Разом з президентом ФХУ Георгієм Зубком та менеджером молодіжної та юнацької збірних Сергієм Бабинцем голкіпер відвідав Міністерство молоді та спорту.

«Ваша відданість справедливості та ваш голос у світі спорту мають величезне значення для нас. Вдячні за солідарність і підтримку», – заявив Матвій Бідний на зустрічі.

Важливою частиною зустрічі стало обговорення ролі відомих спортсменів як частини підтримки України, повідомляє міністерство молоді та спорту.

Нагадаємо, що вперше Домінік Гашек приїжджав до України в червні минулого року. У перші дні візиту Гашек побував у Харкові, після чого відвідав Київ, Бучу, Ірпінь та Вінницю.

  • За час повномасштабного вторгнення росія вбила понад 450 спортсменів і тренерів, а також зруйнувала понад 500 спортивних об'єктів.
  • Домінік Гашек є олімпійським чемпіоном 1998 року, дворазовим володарем Кубка Стенлі 2002 та 2008 років (у складі Детройт Ред-Вінгс).
  • Чеха вважають одним з найкращих воротарів в історії НХЛ, про що свідчать здобуті ним протягом 1995—2001 років шість трофеїв Везіни – нагорода найкращому воротареві сезону. 
  • Домінік Гашек й досі є єдиним воротарем в історії НХЛ, що двічі визнавався найціннішим гравцем ліги за результатами регулярного сезону (Гарт Трофі). 
  • Чеський голкіпер є рекордсменом Національної хокейної ліги за відсотком відбитих кидків у кар'єрі (92,23 %), а також за відсотком відбитих кидків протягом одного сезону (1998–1999) (93,66 %).