Україна потрапила на білорусь у фінальному раунді відбору на Олімпіаду-2026: чи зіграють хокейні збірні між собою

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
2212
0 голосів
Україна потрапила на білорусь у фінальному раунді відбору на Олімпіаду-2026: чи зіграють хокейні збірні між собою
Збірна України з хокею. Фото: ФХУ
Україна виграла боротьбу у групі третього етапу кваліфікації на зимову Олімпіаду-2026 та вийшла у наступний раунд, де повинна зіграти проти білорусі – наразі невідомо чи зустрінуться хокейні збірні між собою.

Чоловіча збірна України з хокею дійшла до фінального раунду відбору на Олімпійські Ігри 2026 року.

У фіналі відбору національна команда потрапила до однієї групи зі Словаччиною, білоруссю та Казахстаном.

Проте поєдинку з білорусами, які автоматично потрапила до цього раунду, може не відбутися, оскільки команда залишається відстороненою від міжнародних змагань.

Міжнародна федерація хокею навесні має розглянути питання щодо продовження цього рішення або повернення білорусів до турнірів.

Існує два варіанти розвитку подій:

  1. Якщо білорусь не допустять, то її, наймовірніше, замінить у групі збірна Угорщини, як найбільш рейтингова команда, що уже вибула з відбору.
  2. Якщо білорусів допустять, то Україна, найімовірніше, бойкотуватиме ці змагання, адже українським збірним заборонена у змаганнях, де виступають росіяни та білоруси «під своїми національними прапорами або використовують національну символіку».

Зазначимо, що матчі фінального етапу відбору групи збірної України відбудуться у Словаччині з 28 серпня по 1 вересня. Переможець квартету отримає путівку на Олімпійські Ігри 2026 року.