«Двигун не те, що загорівся, він вибухнув»: ексхавбек збірної України розповів, як ледве не загинула команда

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
414
0 голосів
«Двигун не те, що загорівся, він вибухнув»: ексхавбек збірної України розповів, як ледве не загинула команда
Едуард Цихмейструк. Фото: Google
Колишній півзахисник національної команди України Едуард Цихмейструк згадав про епізод, коли через проблеми з літаком могла загинути вся наша збірна.

Едуард Цихмейструк розповів, як після матчу зі збірною Вірменії, який пройшов 9 червня 1999 року, в рамках відбору до чемпіонату Європи 2000 року ледь не сталася трагедія.

Колишній хавбек збірної заявив, що двигун літака, на якому українці мали повертатися з Єревану, вибухнув.

«Загорівся двигун у літаку, яким мали повертатися з Вірменії? Він не те, що загорівся, він вибухнув. Всі, хто позаду сидів — відчув такий добрячий поштовх. Після цього літак зупинився і нам сказали, що відбулася якась дрібниця. Казали, що нічого серйозного… 

А ми тоді всю ніч провели в аеропорту, поки не прилетів інший літак. Я так розумію, якби це вже в повітрі було, то тодішню збірну України ми могли б загубити. Це було досить серйозно», – сказав ексфутболіст у коментарі NV.

  • У відбірковій групі Україна випередила росію та посіла друге місце з 20 очками. Тріумфували французи, які й стали переможцями Євро-2000.
  • Підопічні Йожефа Сабо у плей-оф поступилися словенцям (1:2 та 1:1). 
  • Цихмейструк зіграв за збірну нашої країни сім матчів, без результативних дій.
  • За часів ігрової кар’єри виступав за цілу низку європейських клубів: болгарський Левскі, московський Спартак, київський ЦСКА, полтавська Ворскла та інші.