«Пропонували мішок грошей»: ексфорвард Динамо згадав клуб, який намагався підкупити легендарного Лобановського

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2470
1 голос
«Пропонували мішок грошей»: ексфорвард Динамо згадав клуб, який намагався підкупити легендарного Лобановського
Валерій Лобановський. Фото: ФК Динамо
Колишній нападник київського Динамо Іван Шарій пригадав історію про те, як головному тренеру біло-синіх Валерію Лобановському запропонували «здати» останній матч сезону першості СРСР-1977.

Ексфорвард Динамо Іван Шарій в інтерв’ю FanDay.net розповів, як в останньому турі чемпіонату СРСР-1977 Арарат намагався підкупити київську команду, яка вже не мала турнірних завдань. Матч відбувся 10 листопада.

«В останньому турі в Єревані нас просили не «упиратися». Арарат тоді, обіграй нас, залишався у Вищій лізі. Начебто пропонували нам мішок грошей. Але Динамо пропозицію відкинуло».

Головний тренер біло-синіх Валерій Лобановський негативно сприйняв таку пропозицію та вирішив грати у повну силу.

«Лобановський жорстко їм відмовив і виставив на гру бойовий склад. Ситуація була дуже напруженою – і перед матчем, і після. Ми виграли – 2:0. У другому таймі Леонід Буряк та Володимир Трошкін забили голи. Пам'ятаю, після матчу в роздягальні ховалися».

Колишній футболіст пригадав, як на результат матч відреагували глядачі.

«Із трибун у нас щось кидали, але якось не долітало. Може, коли йшли до роздягальні. У Єревані у центрі міста гарний готель був. Вони там усі команди селили», – сказав Шарій.

  • Зазначимо, що Динамо у тому сезоні стало переможцем чемпіонату СРСР, набравши 43 очки у 30 матчах (за перемогу тоді давали два очки);
  • Арарат у підсумку, попри поразки Динамо, залишився у Вищій лізі, завершивши кампанію на 11-й сходинці із 27 балами в активі;
  • Шарій виступав за Динамо з 1976 по 1978 рр. За даними порталу Transfermarkt за першу команду він провів шість матчів.