Легенда Інгульця назвав найбільші преміальні від Поворознюка: власник клубу розщедрився на вражаючу суму

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
307
0 голосів
Легенда Інгульця назвав найбільші преміальні від Поворознюка: власник клубу розщедрився на вражаючу суму
Олександр Поворознюк. Фото: ФК Інгулець
Колишній півзахисник Інгульця Євген Запорожець розповів про те, які премії отримувала команда від президента Олександра Поворознюка у часи його виступів за клуб.

Ексхавбек Інгульця Євген Запорожець в інтерв'ю сайту «Український футбол» зізнався, що президент Олександр Поворознюк міг розщедритися на премії, якщо команда радувала його результатами.

«Грали з Вікторією вдома. У середині першого тайму було вилучення, ми вдесятьох виграли 3:0. Григорович у роздягальні крикнув: «Сьогодні плюс 5 000 доларів до преміальних». Та й у кожному сезоні таке бувало. Гарний настрій, гарна гра – додавав преміальні».

За словами Запорожця, найбільші преміальні команда отримувала ще в часи виступів на любительському рівні, а також за вихід у фінал Кубка України сезону 2018/19, коли була пройдена Зоря (2:1).

«У 2014 році, коли виграли Кубок України серед аматорів, Поворознюк дав мільйон гривень на команду. Для аматорів, та ще й за тим курсом, була велика сума. За вихід у фінал Кубка України здобули по 70-80 тисяч гривень. Це були найбільші преміальні».

Цікаво, що за перемогу в турнірі футболісти могли отримати ще більші гроші, однак не судилося. Інгулець у вирішальній зустрічі поступився Шахтарю (0:4).

«У цьому не було особливої потреби, ми й так усе розуміли. Олександр Григорович сказав: «Я вам на фарт преміальні не називаю, але вони будуть дуже великі». Але потім в інтерв'ю зізнався, що преміальні на команду було б 10 мільйонів гривень», – сказав Запорожець.

  • Зазначимо, що Запорожець розпочав виступати за Інгулець у 2013 році. Після завершення першої частини цього сезону 29-річний гравець оголосив, що покидає клуб;
  • Всього на рівні УПЛ, Першої ліги та Кубка України провів за команду 208 матчів, у яких забив шість голів та віддав 24 результативні передачі.