Легенда Динамо може очолити УАФ замість Шевченка: журналіст пояснив, що відбувається за кулісами виборів

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
8121
0 голосів
Легенда Динамо може очолити УАФ замість Шевченка: журналіст пояснив, що відбувається за кулісами виборів
Олег Лужний. Фото: ФК Динамо Київ
Відомий журналіст Ігор Бурбас розповів, що колишній захисник Динамо Олег Лужний може скласти конкуренцію Андрію Шевченку на виборах президента УАФ.

Футбольний журналіст Ігор Бурбас розповів, що легенда Динамо Олег Лужний (1989-1999 рр., 347 матчів, 14 голів) може стати конкурентом Андрієві Шевченку на виборах президента УАФ. Однак вже у вівторок Шевченка офіційно висунули кандидатом на посаду голови УАФ.

«До кінця тижня Андрій Шевченко може стати єдиним і безальтернативним кандидатом на вибори президента УАФ. Це станеться у разі, якщо його висунуть 19 і більше колективних членів. До цього все і йде, цифра поволі наближається до відмітки 19».

На думку інсайдера, незрозумілою виглядає поведінка самого Шевченка, який поки не зробив жодної політичної заяви у контексті цієї теми.

«Сам Шевченко поки й словом не обмовився про свої наміри балотуватись. Не поспілкувався з жодною регіональною асоціацією, не представив свою виборчу програму. А усі один за одним його висувають. Аби не вийшло, що Шеву оженять на УАФ без його ж згоди. А просто по команді».

Бурбас розповів також про останні активності Лужного, який нібито також може піти у президенти УАФ.

«Ще близько місяця тому до мене доносились чутки про амбіції Лужного. І минулого тижня він невипадково вийшов у публічну площину з різкими заявами про час змін в українському футболі. А перед цим вперше за довгий час зʼявився на футбольній тусовці, у Леверкузені на матчі національної збірної».

Бурбас підкреслив, що поки перспективи Лужного у конкуренції із Шевченком виглядають туманними.

«Поки Лужний може стати ігровою картою в рукаві однієї з асоціації, яка досі ще не висунула Шевченка. Чи стане ця карта козирною – питання. І чи вистачить заяв постійних колективних членів, аби висунути Лужного – ще одне, не менш цікаве питання», – написав журналіст у своєму телеграм-каналі.

  • Нагадаємо, що Лужний та Шевченко разом захищали кольори Динамо з 1994 по 1999 рр.;
  • Разом вони провели за команду 122 матчі.
  • Також ексдинамівці грали пліч-о-пліч у збірній України (1994-2003 рр., 35 матчів).
  • Останнім місцем роботи Лужного була посада асистента головного тренера Динамо Олександра Хацкевича (2017-2019 рр.).