«Я не думаю, що в Динамо Лобановського він зміг би довго грати»: Сабо сказав всю правду про легенду киян

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3652
2 голоси
«Я не думаю, що в Динамо Лобановського він зміг би довго грати»: Сабо сказав всю правду про легенду киян
Йожеф Сабо. Фото з відкритих джерел
Легенда київського Динамо Йожеф Сабо прокоментував нещодавню заяву колишнього працівника московського Спартака щодо іншого великого ексдинамівця – Леоніда Буряка.

Нещодавно експрес-аташе Спартака Леонід Трахтенберг в інтерв’ю російським ЗМІ згадав легенду Динамо Леоніда Буряка, сказавши про нього наступне:

«Леонід Буряк говорив, що йому зовсім не складно було перелаштовуватися у збірній у Бєскова, тому що цей, спартаківський, футбол йому був у задоволення. Він говорив, що до 40 років міг би так грати».

Колишній гравець та головний тренер Динамо та національної збірної України Йожеф Сабо в інтерв’ю сайту «Український футбол» поділився власними думками із цього приводу.

«Так, Буряк міг і до 40 років грати в Спартаку, тому що у них була набагато повільніша команда, яка у фізичному плані сильно поступалася Динамо. Динамо набагато швидше. Хоча Спартак тоді був сильним і хорошим, там грали технічні футболісти, але все ж таки він поступався за класом Динамо».

Експерт вважає, що в Динамо Буряк не протримався б настільки довго.

«Буряк – класний півзахисник, з ударом і баченням поля, але я не думаю, що в Динамо Лобановського він зміг би довго грати, тому що навантаження у Валерія Васильовича були дуже великі. Організм їх не витримував на довгій дистанції, тому було дуже багато травм».

Сабо наголосив, що стиль Спартака міг би підійти Буряку.

«А що стосується Спартака, то гравці там були всі технічні й футбол був побудований на контролі м'яча. Я не можу сказати, що Спартак був прямо класним. Динамо Лобановського всіх обігравало в найкращі роки. Це була найкраща команда в Європі».

При цьому фахівець не пройшов й повз політичного аспекту даного питання.

«Не забувайте про суддівство, яке тягнуло Спартак. І не тільки за вуха, а й за член. Що б ти не робив і як би не грав, а наприкінці чемпіонату дивишся – Спартак на першому місці! Колишній арбітр із Баку Тофік Бахрамов якось сказав: «Нам Спартак потрібен! Це команда номер 1 і за них усі вболівають».

  • Буряк виступав за Динамо з 1973 по 1984 рік та у 304 матчах забив 56 голів. З командою він п’ять разів ставав чемпіоном СРСР;
  • В часи ігрової кар’єри Буряка сватали до Спартака, але в підсумку він опинився в іншому московському клубі – Торпедо.