В Україні планують створити новий турнір: два клуби УПЛ виступають ініціаторами

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
3546
3 голоси
В Україні планують створити новий турнір: два клуби УПЛ виступають ініціаторами
Стадіон з українськими фанами. Фото: ШІ
В Україні, крім національного чемпіонату, кубку країни та суперкубку, може з’явитися ще один турнір, створення якого ініціюють рівненський Верес та криворізький Кривбас.

Аналог Кубку англійської ліги може з’явитися в Україні, адже кількість матчів у нашій країни набагато менша, ніж у тій самій АПЛ. Про це повідомляє телеграм-канал «‎Футбол з вертольоту»

«А от в Україні інша ситуація: кількість матчів справді набагато менша, особливо для більшості клубів. З урахуванням кубку їх загальна кількість ледь переходить за 30, а решту часу футболісти просто бʼють байдики, хоч теж і стогнуть, що важко. 

Важко, бо тренери заповнюють паузи тижневими мікроциклами, а також проводять збори, де дають нагрузки, як в старі-добрі часи. Тим не менш, питання це не вирішує». 

Ідею про створення нового турніру висунули Кривбас та Верес.

«Як стало нам відомо, це питання стало актуальним і для УПЛ. Як стверджують наші джерела серед клубів УПЛ - ліга і деякі клуби-ініціатори, серед яких називають Кривбас і Верес, пропонують започаткувати новий турнір, умовний кубок ліги, як це є в Англії і ще в деяких країнах». 

Як буде проводитися турнір, якщо його започаткують, поки невідомо.

«Поки що формат турніру незрозумілий, адже неясно, що зможуть отримати учасники, враховуючи обмежену кількість місць в єврокубків. Наші джерела запевняють, що поки ідея досить сира і мова йде виключно про комерційний турнір, де спонсором може виступати хтось із традиційних беттінг-компаній, а матчі проводитимуть в паузи збірних». 

Більша частина еліти вітчизняного футболу не у захваті від можливого створення третього турніру.

«Разом з тим стверджують, що хоч ідея і видається цікавою, але більшість учасників УПЛ її не підтримують, адже не хочуть витрачати зайві кошти і не отримувати жодних нагород. Питання ще в стадії обговорення», – повідомив телеграм-канал «‎Футбол з вертольоту».

  • Кривбас в рамках УПЛ зіграв п’ять матчів та набрав десять очок, які дають йому можливість посідати п’яту сходинку у турнірній таблиці.
  • Верес зіграв шість зустрічей, набрав чотири залікових бали та йде на 13-й сходинці.