Усик зробив сенсаційне зізнання: Україна могла втратити одного з найкращих боксерів сучасності

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
12342
4 голоси
Усик зробив сенсаційне зізнання: Україна могла втратити одного з найкращих боксерів сучасності
Олександр Усик. Фото: ФК Полісся
Український чемпіон світу у надважкій вазі та гравець житомирського Полісся Олександр Усик розповів, завдяки чому почав займатися боксом замість футболу.

Олександр Усик запевнив, що міг стати футболістом і в нього непогано виходило, але у його батьків не було грошей на тренування. Саме через нестачу коштів українець пішов на бокс, який викладали безкоштовно.

«Я непогано грав у футбол і мав гарні можливості, але у моєї родини не було коштів, щоб платити за тренування. Бокс був безкоштовний, і мій тато, царство йому небесне, сказав: «Спробуй бокс». Я відповів: «Добре, спробую», – сказав Усик для Sportowy.

  • Усик ще влітку 2023 року підписав контракт з Поліссям, але так і не дебютував за першу команду.
  • Після перемоги над британцем Тайсоном Ф'юрі 18 травня, Олександр став першим володарем титулу абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі за 25 років. Згодом він відмовився від поясу IBF.
  • Після п’яти турів Полісся має в доробку десять очок та займає другу позицію у турнірній таблиці Української Прем’єр-ліги.
  • У наступному турі команда Імада Ашура вдома прийматиме рівненський Верес. Поєдинок заплановано на 15 вересня, початок гри о 18:00.