Анонс і прогноз матчу Ліги конференцій Кривбас – Бетіс від Юрія Максимова: «Іноземці мають повести команду за собою»

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
1273
10 голосів
Анонс і прогноз матчу Ліги конференцій Кривбас – Бетіс від Юрія Максимова: «Іноземці мають повести команду за собою»
Юрій Максимов і Юрій Вернидуб, фото: СК Дніпро-1
Колишній тренер Кривбаса Юрій Максимов ексклюзивно для сайту Sport-express.ua поділився думками про майбутній матч Кривбас – Бетіс в рамках раунду плей-оф кваліфікації Ліги конференцій.

Кривбас вилетів із Ліги Європи, поступившись чеській Вікторії (1:2, 0:1). Тепер команда Юрія Вернидуба намагатиметься пробитися у Лігу конференцій, але зробити це буде непросто, адже у суперниках представник Ла Ліги – Бетіс.

Сайт Sport-express.ua представляє вашій увазі анонс і прогноз матчу від нашого експерта Юрія МАКСИМОВА.

Раунд плей-оф кваліфікації Ліги конференцій сезону 2024/25

Кривбас – Бетіс

🌇Кошице (Словаччина). 🏟️ Стадіон «Кошицка футбалова арена»

📆 22 серпня, четвер. ⏰21:00

📺Пряма відеотрансляція: УПЛ ТБ

Кривбас – Бетіс: хто фаворит

Аналітики букмекерської контори Favbet у першому матчі віддають велику перевагу іспанському клубу. На перемогу Бетіса можна поставити з коефіцієнтом 1.48, успіх Кривбаса оцінюється у 8.00, нічия – 4.90.

Юрій Максимов також вважає фаворитом Бетіс, але сподівається на успіх свого колишнього клубу.

«Бетіс – хороша команда, яка щороку бере участь у єврокубках. Це Ла Ліга, що говорити. У них великий стадіон, завжди багато вболівальників. А Кривбас, можна сказати, буде двічі грати на виїзді. 

Також Бетіс більш технічна команда і за класом вища, ніж Кривбас. Криворізька команда тільки будується. Тим більше, час зараз важкий, триває війна. Слава Богу, що футбол у нас взагалі є. 

Буде важко, але я бажаю Кривбасу тільки перемоги, щоб клуб підтримував Україну, і ми не опускалися ще нижче в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Хочеться, щоб у Європі грало більше наших команд». 

Гравці Кривбаса, фото: ФК Кривбас

Кривбас – Бетіс: оцінка складів і положення в клубному рейтингу УЄФА

Transfermarkt оцінює склад Бетіса у 158,70 млн. євро. Найдорожчими гравцями іспанського клубу є опорник Джонні Кардозо (25 млн), атакуючий хавбек Пабло Форнальс (14 млн), вінгер Ассане Діао та захисник Натан (обидва – по 12 млн).

Загальна вартість складу Кривбаса – 15,28 млн. євро. Тобто криворізька оцінюється відомим порталом менше, ніж один Кардозо. Найдорожчими гравцями є – лівий захисник Іван Дібанго (1,80 млн), нападник Олег Кожушко (1,20 млн), правий півзахисник Денис Кузик  та центральний захисник Тимур Стецьков (обидва – по 1,00 млн).

Що стосується клубного рейтингу УЄФА, то Бетіс займає у ньому 52 місце, а Кривбас – 285.

Але, як відомо, у футбол грають не гроші і рейтинги, а гравці на полі. Юрій Максимов вважає, що шанси у Кривбаса є. Тренер розповів, завдяки чому українська команда може розраховувати на успіх.

«Чи може Кривбас перемогти? У футболі може бути все, що завгодно, тим він і прекрасний. Проти Бетіса в якомусь плані може бути навіть легше, ніж проти Вікторії. Іспанці грають у технічний футбол із контролем м'яча, який подобається вболівальникам. Вони самі грають і дають грати супернику. Кривбас може спіймати Бетіс на контратаках. У криворізькій команді є кому втекти, той же Кожушко може».

Також Максимов відзначив двох легіонерів Кривбаса.

«Мені подобається центрахав Бізімана і лівий захисник Дібанго. Іноземці мають повести команду за собою». 

Іван Дібанго, фото: ФК Кривбас

Кривбас – Бетіс: прогноз на матч

Юрій Максимов назвав точний рахунок матчу. Спеціаліст вірить, що Кривбас не програє.

«Думаю, перша гра закінчиться результативною нічиєю – 1:1». 

Прогноз Sport-express.ua: 1:2.