Зінченко міг грати за збірну Росії: Циганик сказав, хто зумів перехопити захисника у країни-агресора

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
638
1 голос
Зінченко міг грати за збірну Росії: Циганик сказав, хто зумів перехопити захисника у країни-агресора
Олександр Зінченко. Фото: Google
Відомий вітчизняний футбольний журналіст Ігор Циганик розповів, що Олександр Зінченко міг виступати за національну команду Росії, а не збірну України.

Ігор Циганик розповів, що Олександр Зінченко цілком міг стати футболістом збірної країни-терориста

«Негарна історія була. Він зараз довів, що він великий футболіст, але тоді було таке, що «Ну якщо ні, то я буду грати за збірну Росії». Це 2015 рік, війна вже йде. Тоді він за Уфу грав і почали росіяни говорити, що його заграють, а з його боку мовчок».

Коментатор заявив, що тодішній голова ФФУ Андрій Павелко звернувся з проханням до головного тренера нашої збірної щодо Зінченка.

«І тоді особисто Павелко, це я гарантую, просив Фоменка його заграти в офіційному поєдинку. І чомусь саме в матчі проти Іспанії вирішили його заграти, був величезний скандал.

Нам треба було вигравати, програємо 0:1, є ще шанси, добре граємо, і він ставить молодого футболіста. Там Фоменка не зрозуміли. Але була неправильна історія, недобра», – сказав експерт в ефірі YouTube-каналу «Ігор Циганик».

Нагадаємо, що 12 жовтня 2015 року тодішній хавбек російської Уфи Зінченко дебютував за збірну України, зігравши дві хвилини в домашньому матчі відбору до Євро-2016 проти Іспанії (0:1).

  • Олександр провів 64 матчі за збірну України, в яких він забив дев'ять голів та віддав п'ять асистів.
  • У минулому сезоні футболіст зіграв 35 матчів за Арсенал, відзначившись одним забитим голом та двома результативними передачами. 
  • «Каноніри» завершили сезон на другому місці в Англійській Прем'єр-лізі, відставши лише на два очки від чемпіона - Манчестер Сіті.