В збірну України викликали гравця з аматорського клубу: півзахисник відверто розповів, як таке це сталося

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2412
2 голоси
В збірну України викликали гравця з аматорського клубу: півзахисник відверто розповів, як таке це сталося
Андрій Сторчоус. Фото: ФК Дружба (Мирівка)
Півзахисник Дружби (Мирівка) Андрій Сторчоус пригадав, як у 2014 році отримав дебютний виклик до молодіжної збірної України з аматорського клубу Зоря (Білозір’я).

Хавбек Дружби (Мирівка) Андрій Сторчоус в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів, як у листопаді 2014 року був викликаний до лав молодіжної збірної України з аматорської Зорі (Білозір’я).

Він зізнався, що спочатку сам у це не повірив.

«В нас була відпустка, мені зателефонував президент клубу [Володимир Лашкул] і повідомив що мене викликають в молодіжну збірну, спочатку не повірив, думав розіграш якийсь (посміхається, – прим. «УФ»)».

Сторчоус пригадав ту зіркову команду.

«Все було на найвищому рівні. Там грали на той момент дійсно найкращі молоді грав ці України: Максим Коваль, Руслан Малиновський, Олександр Караваєв, Пилип Будківський… Раніше бачив їх лише по ТБ, а тут вже перебував поряд з ними на тренуваннях, в роздягальні… Тоді був чудовий колектив».

Також гравець поділився, як він виглядав на рівні досвідченіших партнерів.

«Всі були футболістами високого рівня, виділити когось конкретно не можу. Десь поступався їм в психології, нечасто граєш поряд з такими професіоналами», – сказав Сторчоус.

  • Зазначимо, що складі української «молодіжки» Сторчоус провів одну благодійну гру проти Черкаського Дніпра (0:0), вийшовши на заміну на 74-й хвилині;
  • У минулому сезоні вже 29-річний футболіст зіграв за Дружбу 27 поєдинків, у яких забив сім голів та оформив один асист, ставши найкращим гравцем Другої ліги у травні;
  • Команда з Мирівки виграла чемпіонат та напряму вийшла до Першої ліги. Однак потім клуб вирішив знятися зі змагань через відсутність бронювання від мобілізації своїх футболістів.