Провал України на Євро-2016: екстренер збірної розповів, чому команда Фоменка зганьбилася на турнірі у Франції

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1035
2 голоси
Провал України на Євро-2016: екстренер збірної розповів, чому команда Фоменка зганьбилася на турнірі у Франції
Михайло Фоменко. Фото: УНІАН
Колишній тренер воротарів національної збірної України у штабі Михайла Фоменка – Юрій Сивуха – розповів про причини провалу синьо-жовтих на Євро-2016 у Франції.

Юрій Сивуха, який був тренером воротарів збірної України у штабі вже покійного Михайла Фоменка, в інтерв’ю сайту «Український футбол» висловився про причини невдачі синьо-жовтих на Євро-2016.

«Це дуже довга і важка розмова. Особисто я не сказав би, що збірна провалила той турнір. Суперники, за винятком Німеччини, були рівними. Але, вийшло так, що ми не витримали напруження того моменту. Ключовою була гра з Північною Ірландією».

На думку спеціаліста, нашим футболістам не вистачило психологічної готовності.

«Хлопці просто недооцінили суперника. Як не переконував їх Фоменко у тому, що гра буде складною і важкою, вони цього не почули. Їхали на матч, думаючи, що швидко заб’ють і на класі обіграють суперника. Але ті билися за м’яч на кожній ділянці поля – важко було нам».

Також Сивуха розповів, як Фоменко тоді переживав ті негативні результати.

«Ви знаєте, як би важко не було, Михайло Іванович завжди умів тримати себе у руках. Що там на душі, по ньому не було видно», – сказав Сивуха.

  • Нагадаємо, що на Євро-2016 Україна посіла останнє місце в групі C, не здобувши жодного очка у матчах проти Німеччини, Північної Ірландії та Польщі;
  • Фоменко очолював синьо-жовтих з 2012 по 2016 рр. (37 матчів, 24 перемоги, шість нічиїх та сім поразок)
  • Сивуха відповідав за підготовку воротарів у штабі Михайла Івановича з 2013 по 2016 рр.