Легенда українського клубу відмовився переходити у зіркове Динамо Лобановського: гравець пояснив причину

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
846
1 голос
Легенда українського клубу відмовився переходити у зіркове Динамо Лобановського: гравець пояснив причину
Андрій Смалько. Колаж: «Український футбол»
Колишній півзахисник київського Борисфена Андрій Смалько розповів, що свого часу міг опинитися у Динамо Валерія Лобановського та пояснив, чому цього так і не сталося.

Андрій Смалько в ексклюзивному інтерв’ю сайту «‎Український футбол» підтвердив інформацію, що його запрошувало київське Динамо у 2002-му році.

«‎Так, мене запросили до Динамо. Подзвонив президент Борисфену Ковалевич та сказав: «Динамо хоче, аби ти перейшов до них. Збирайся та їдь».

Футболіст сказав, що травмувався та не зміг зіграти за Динамо у Кубку Співдружності.

«Я був на перегляді приблизно півтора місяці. Команда під керівництвом Валерія Лобановського брала тоді участь в Кубку Співдружності. Динамо виграло турнір, але я не зіграв жодного матчу, бо підвернув ногу». 

Але київський гранд запропонував угоду футболісту, проте він відмовився, адже боявся програти конкуренцію зіркам Динамо і залишитися без ігрової практики. 

«Попри це, мені запропонували підписати контракт. Я відмовився, бо пропонували угоду аж на п’ять років. Це дуже багато. На той момент в Динамо грала уся збірна України. Залишатися там і зовсім не грати я не бачив сенсу. Вирішив повернутися до Борисфену та пробиватися у Вищу лігу з ними‎», – сказав Смалько.

  • Усю свою кар’єру Смалько провів в Україні, де довгий час виступав за Борисфен (з 1997-го по 2004-й), після чого грав за Чорноморець, Таврію, Зорю, Харков, Сталь, Олександрію, Зірку, Титан, Десну, київський Арсенал та закінчив кар'єру в ФК Авангард в 2001 році.
  • Загалом за Борисфен ексхавбек провів 100 офіційних поєдинків, забивши у них десять голів.
  • Зараз фахівець займає посаду тренера луганської Зорі U-19.