«Все керівництво УАФ треба розстріляти»: Циганик не стримав слів щодо останньої резонансної новини

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
45941
15 голосів
«Все керівництво УАФ треба розстріляти»: Циганик не стримав слів щодо останньої резонансної новини
Андрій Шевченко та Андрій Павелко. Фото: Facebook
Відомий журналіст Ігор Циганик прокоментував проміжні результати аудиту фінансової діяльності УАФ за період з 2015 по 2023 рр., коли її очолював Андрій Павелко.

Журналіст Ігор Циганик висловився про проміжні результати аудиту діяльності УАФ з 2015 по 2023 рр. Як стало відомо, в Будинку футболу було виявлено відтік активів у розмірі 1 мільярда 342 мільйонів 900 тисяч гривень.

Циганик не до кінця зрозумів, як трактувати ці цифри.

«Це виходить, що понад 30 млн доларів вкрали? Чи це просто відхід коштів, які за 10 років були витрачені? Так ви так і напишіть, що це УАФ витратила, але я підозрюю, що там була частина, яка була витрачена на легальні моменти».

На його думку, треба дочекатися кінцевих результатів та звіту.

«Для чого давати частину аудиту. Закінчиться повноцінний аудит, буде пресконференція президента, який дасть оцінку цьому».

У випадку, якщо виявиться, що цю суму вкрали, Циганик пропонує вдатися до радикальних заходів.

«Якщо вкрали 30 млн, то все попереднє керівництво УАФ треба розстріляти, тому що тоді вони нічого не витрачали на футбол і просто крали. Якщо справді воно так є».

На думку журналіста, ця історія може затягтися надовго.

«А може це просто йде атака на щось, може це якісь внутрішні з’ясовування стосунків в УАФ? Цього б не хотілося. Я розумію, що там найшла коса на камінь і все може закінчитися в судах».

Циганик підкреслив, що для такої структури як УАФ, це величезні кошти.

«Я коли прочитав про цю суму, я здивувався. Будь-яка людина, яка розуміється й уявляє, як працює УАФ, то вона розуміє, що це просто неймовірна сума грошей, яку вкрали».

Журналіст чекає на повноцінний звіт по діяльності колишнього президента УАФ Андрія Павелка.

«Коли був Павелко, там працювали економічні відділи правоохоронні. Ну якщо стільки вкрали, там треба просто, не знаю, людей розірвати. Чи це не зовсім коректне пояснення. Що це за формулювання на офіційному сайті. Є питання насправді», – заявив він в YouTube-програмі «Циганик Live».

  • Нагадаємо, що Шевченко був обраний головою УАФ у січні 2024 року.
  • Павелко ще з листопада 2022 року перебуває під слідством у справі про розкрадання коштів на будівництво заводу з виготовлення штучних полів. З лютого 2023 року його було відсторонено від своєї посади.
  • Влітку 2023 року Павелка посадили в СІЗО, але нещодавно він був звільнений.