«Блохін би мене не запросив»: Мілевський згадав найважливіший матч всієї його кар’єри

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
734
2 голоси
«Блохін би мене не запросив»: Мілевський згадав найважливіший матч всієї його кар’єри
Артем Мілевський. Фото: ФК Динамо (Київ)
Колишній нападник київського Динамо та національної збірної України Артем Мілевський назвав найважливіший матч у своїй кар’єрі, який дуже вплинув на його майбутнє.

Ексфорвард Динамо та збірної України Артем Мілевський назвав найважливіший матч у своїй ігровій кар’єрі.

Колишній футболіст вважає, що це переможний гостьовий матч-відповідь у складі молодіжної збірної України проти Бельгії (3:1) у рамках плей-оф відбору до Євро-2006. Вдома українці тоді поступилися із рахунком 2:3.

«Яка гра найважливіша у моїй кар'єрі? Напевно, якщо логічно розмірковувати, то я думаю, що матч-відповідь проти Бельгії, коли я на 95-й хвилині забив гол, і ми вийшли на молодіжне Євро. На Євро ми посіли друге місце»

Відео голу Мілевського Бельгії U-21:

Також, на думку Мілевського, успіх на тому чемпіонаті Європи допоміг йому потрапити у заявку національної збірної на ЧС-2006, де синьо-жовті дійшли до 1/4 фіналу.

«Якби не було б того Євро, то не було б для мене чемпіонату світу, на який мене запросив Олег Блохін. Ясна річ, не було тієї впізнаваності, популярності, напевно, не так би швидко заграв у Динамо. Звісно, від того матчу поштовх був дуже серйозний», – сказав Мілевський у своєму telescope.

  • Нагадаємо, що Мілевський виступав у складі Динамо з 2002 по 2013 рр. (274 зустрічі, 86 забитих м'ячів та 54 результативні передачі);
  • За збірну України у період із 2006 по 2012 рр. він провів 50 матчів (вісім голів).