Українського футболіста можуть продати за вражаючі 150 млн євро: агент пояснив, що для цього треба зробити

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
755
2 голоси
Українського футболіста можуть продати за вражаючі 150 млн євро: агент пояснив, що для цього треба зробити
Георгій Судаков. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Відомий український агент Микита Швець розповів, наскільки реально для Шахтаря продати свого півзахисника Георгія Судакова за 150 мільйонів євро.

Футбольний агент Микита Швець в інтерв’ю сайту «Український футбол» оцінив можливість продажу Шахтарем свого хавбека Георгія Судкова за 150 мільйонів євро, які начебто прописані у його контракті як клаусула.

Спеціаліст після матчу Україна – Ісландія (2:1) у фіналі плей-оф відбору до Євро-2024, у якому півзахисник виконав два асисти, вважає, що це реально.

«Легко. Особливо якщо він продовжить стабільно демонструвати той футбол, який він показав нам у грі з Ісландією (2:1)».

Також Швець розповів, за якими принципами формується вартість гравця.

«За основу все ж береться його кар’єра на клубному рівні, а причетність до збірної своєї країни – це вже додатковий фактор, який додає впевненості для потенційного покупця».

На думку експерта, у випадку вдалого виступу на Євро, ціна на Судкова може зрости.

«Є купа прикладів коли гравець постійно грає за клуб, але у збірній на його позиції є сильніший виконавець. Тому ігрового часу у збірній він отримує менше, але за умови, що ця збірна вдало виступить на Євро, його цінник неодмінно теж зросте», – заявив Швець.

  • Зазначимо, що Судаков в цьому сезоні провів за Шахтар 24 матчі, у яких забив п’ять голів та віддав дві результативні передачі;
  • Його контракт із клубом чинний до 31 грудня 2028 року. Трансфермаркт оцінює гравця у 25 мільйонів євро;
  • Нещодавно ЗМІ повідомили про великий інтерес до таланта із боку Ліверпуля;
  • Наразі найдорожчим трансфером в історії українського футболу є перехід Михайла Мудрика з Шахтаря в Челсі в січні 2023 року за 70+30 мільйонів євро.