Кривдника Реала та Шахтаря у Лізі чемпіонів може очолити українець: два вітчизняних тренери конкурують за посаду

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1069
1 голос
Кривдника Реала та Шахтаря у Лізі чемпіонів може очолити українець: два вітчизняних тренери конкурують за посаду
Олександр Рябоконь. Фото: Десна
Відомі українські футбольні наставники Сергій Ковалець та Олександр Рябоконь претендують на посаду головного тренера молдавського Шерифа, який звільнив Романа Пилипчука.

Вчора, 19 березня, Шериф розірвав угоду з українським фахівцем Романом Пилипчуком, який займав посаду головного тренера клубу. Наш співвітчизник покинув молдавську команду за сімейними обставинами. 

В якості нового наставника Шериф розглядає варіант із запрошенням колишнього тренера чернігівської Десни Олександра Рябоконя або Сергія Ковальця, останнім місцем роботи якого був Інгулець. Про це повідомляє SportArena.

Нагадаємо, що тираспольську команду з грудня 2020 по літо 2022 рр. очолював інший українець, нині головний тренер Кривбасу Юрій Вернидуб.

Разом з молдавським колективом фахівець двічі ставав чемпіоном країни та одного разу завоював Кубок, і вперше в історії вивів цей клуб до групового етапу Ліги чемпіонів у сезоні 2021/22.

Там Шериф сенсаційно обіграв мадридський Реал з рахунком 2:1, Шахтар (2:0) і вийшов до плей-оф Ліги Європи.

  • 55-річний Ковалець в Україні самостійно тренував ПФК Львів, Олександрію, Оболонь (двічі), Металург З, Чорноморець, Полісся (Ставки) та Інгулець (з кінця 2022-го по літо 2023-го). Також працював з молодіжною збірною командою нашої країни, литовським Тракаєм та словацьким Тартраном.
  • 60-річний Рябоконь відомий по роботі з чернігівською Десною (2008 – 2010, 2012 – 2022). Також очолював Борисфен, Оболонь, мінське Динамо, Дніпро (Черкаси), ПФК Львів та Севастополь.
  • Шериф займає четверте місце в чемпіонській групі першості Молдови, маючи дві нічиї у двох стартових турах нового етапу турніру.