Вернидуб застеріг Довбика від переходу до Ман Сіті: найкращий тренер України назвав ідеальний клуб для Артема

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1555
0 голосів
Вернидуб застеріг Довбика від переходу до Ман Сіті: найкращий тренер України назвав ідеальний клуб для Артема
Артем Довбик. Колаж: sport-express.ua
Головний тренер криворізького Кривбасу Юрій Вернидуб не радить Артему Довбику переходити з Жирони до Манчестер Сіті, а вважає, що українському нападнику підійде мадридський Реал.

В ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» наставник Кривбасу Юрій Вернидуб застеріг Артема Довбику від переходу до Манчестер Сіті. Фахівець вважає, що українець буде мати мало ігрового часу, адже основний у Хосепа Гвардіоли – Ерлінг Холанд.

«Я б на місці Артема такий крок не робив відразу. Можна піти до Манчестер Сіті, але не факт, що Довбик буде грати. На мій погляд, Холанд зараз найкращий нападник світу і «Золотий м’яч» мав отримати саме він, а не Мессі».

На думку наставника, Реал не має у своєму складі чистого форварда, яким є Довбик. Тому форвард Жирони цілком зможе себе проявити в іспанському гранді.

«Беллінгем – це більше другий нападник, який діє на позиції «десятки». Вінісіус та Родріго – крайні форварди. Думаю, що в Реалі у Довбика з’явилась би можливість себе проявити», – сказав Вернидуб.

Нагадаємо, що за підсумками референдуму «УФ» найкращим тренером України 2023 року журналісти, функціонери та фахівці обрали Юрія Вернидуба. 

Відзначимо, що Артем Довбик обійшов Холанда за цікавим показником.

  • Артем зіграв за Жирону в сезоні 2023/2024 років 24 поєдинки в усіх офіційних турнірах: 14 голів, шість результативних передач.
  • Контракт гравця з клубом дійсний до 30 червня 29028 року.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 28 мільйонів євро.