«Був одним із найхолодніших і найсмертоносніших»: іспанські журналісти порівняли Довбика з супергероєм

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
198
0 голосів
«Був одним із найхолодніших і найсмертоносніших»: іспанські журналісти порівняли Довбика з супергероєм
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Форвард каталонської Жирони та національної збірної України Артем Довбик своєю яскравою грою у чемпіонаті Іспанії цього сезону змусив журналістів порівнювати себе із персонажем з Marvel.

Артем Довбик продовжує чути на свою адресу схвальні відгуки від іспанців. Так, портал Vavel проаналізував виступ українського форварда у цьому сезоні та порівняв нападника з супергероєм Зимовим солдатом.

«У всесвіті Marvel Зимовий Солдат був одним із найхолодніших і найсмертоносніших людей у світі. Це холоднокровність та вбивчу здатність Довбика забивати голи можна порівняти з персонажем Marvel».

Зимовий солдат. Фото: Google

Журналісти відзначили антропометричні дані Довбика, але зауважили, що вони не заважають гравцеві спритно діяти в атаках Жирони.

«Його 189 сантиметрів зростання робили його схожим на грубого та повільного гравця. Це виявилося далеким від істини: українець є одним із найшвидших і спритніших форвардів ліги, а також чудово почувається у грі у пас».

Видання впевнене, що наш співвітчизник ідеально підходить для стилю гри каталонців.

«Якщо хтось ще сумнівається, то поява Довбика у Жироні – невипадкова. Українець ідеально підходить для системи Мічела, а найкращим для нього партнером є співвітчизник Віктор Циганков. 

Довбик чудово розуміє систему гри Мічела. Українець вміє грати у просторі, спиною до воріт, в один дотик і головою, що робить його форвардом без слабких місць», — підсумувало Vavel.

  • Артем Довбик зіграв за Жирону в нинішньому сезоні 18 поєдинків, забив 11 голів та віддав шість результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного нападника в 28 мільйонів євро.
  • Жирона має в активі 45 очок. Команда Мічела Санчеса посідає другу позицію в турнірній таблиці іспанської Ла Ліги, поступаючись мадридському Реалу за додатковими показниками.