В Іспанії розкрили деталі відновлення Куртуа: скільки часу залишається у Луніна на гру в основі Реалу

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
643
0 голосів
В Іспанії розкрили деталі відновлення Куртуа: скільки часу залишається у Луніна на гру в основі Реалу
Андрій Лунін та Тібо Куртуа. Фото: ФК Реал
Головний конкурент Андрія Луніна на воротарській позиції Реалу Тібо Куртуа в голові матиме виступи за «вершкових» вже у наступному сезоні. Саме до них в основному готуватимуть бельгійця.

Повернення основного воротаря Реалу Тібо Куртуа до обойми «вершкових» планується під закінчення сезону в Ла Лізі. Відновлення бельгійця від травми хрестоподібних зв'язок коліна йде за планом, але все одно потребуватиме часу.

З конкурентом Андрія Луніна за місце у воротах колективу зі столиці Іспанії працює тренер з фізичної підготовки Реалу Антоніо Пінтус, але він просить Куртуа не поспішати і спокійно працювати. Не збираються ризикувати бельгійцем і у самому клубі, який розробив для нього програму відновлення.

Нею керує саме Пінтус, а нині Куртуа працює над відновленням м'язової маси, яка не є важливою для голкіперів, але потрібна для того, щоб знову відчувати себе впевнено у воротах. За повідомленням порталу Defensa Central, повернення воротаря збірної Бельгії станеться лише пізньої весни:

«Куртуа чудово проходить перші тести, працює над тим, щоб не втратити інтуїцію та рефлекси. Його мета – бути готовим до останніх кількох турів Ла Ліги і повністю повернутися в основу після завершення чемпіонату Європи в Німеччині».

  • Раніше Куртуа заявляв, що не встигне відновитися до Євро-2024, де свій перший матч збірна Бельгії проведе проти Словаччини 17 червня.
  • Куртуа у поточній кампанії за Реал не провів жодного матчу. Transfermarkt оцінює гравця у 45 мільйонів євро. Його контракт дійсний до 30 червня 2026 року.
  • У цьому сезоні 24-річний Лунін відіграв за Реал дев’ять зустрічей, у яких пропустив шість голів (чотири поєдинки «на нуль).
  • Угода футболіста із клубом спливає 30 червня 2025 року. Transfermarkt оцінює українця у вісім мільйонів євро.
  • Раніше повідомлялося, що Лунін не буде основним голкіпером у відсутність Куртуа, натомість Карло Анчелотті здійснюватиме його ротацію з Кепою.